Anne van Dam speelt deze week haar 3de major: het Evian Championship.
Beeld: Golfsupport.nl

Van Dam: 'Een major is altijd groot'

13 september 2017 Redactie GOLF.NL
Terwijl de meeste ogen deze week op The Dutch in Spijk gericht zijn, speelt de beste golfster van Nederland - Anne van Dam - het Evian Championship, het vijfde en laatste major van het jaar.
'Ik heb zin om morgen te beginnen', zegt Van Dam over haar derde deelname aan een major. Het is de eerste keer dat de Arnhemse het vijfde en laatste major van het jaar in Evian-les-Bains speelt.
 

'Een major is altijd groot. Het is minder imponerend dan de eerste keer op een major, maar het blijft mooi en leuk om hier te staan. Het is voor mij de eerste keer hier en de eerste indruk is dat het een goede baan is die er heel mooi bij ligt. De greens zijn redelijk extreem, dus is het vooral belangrijk om met je approaches het goede deel van de green te raken en alleen echt aan te vallen als je na je drive in goede positie bent op de fairway. Als je dat niet doet komt het vooral aan op je short game en putten, dus dat zijn de onderdelen van het spel die deze week goed moeten zijn voor een goed resultaat', zegt de professional over de baan van Evian Resort Golf Club. 

Net als in Spijk is het in Frankrijk ook even afwachten wat het weer gaat doen. 'Als het een beetje meezit kan er goed gescoord worden, maar een beeld van een goede score en een doel in de vorm van een eindklassering heb ik niet echt. Ik richt mij vooral op het proces en een aantal dingen die ik op mentaal vlak goed wil uitvoeren', zegt Van Dam over haar verwachtingen.

Nauwelijks wedstrijdritme

'Helaas kwam ik niet in Canada en de Portland Classic (Van Dam speelde de 'monday qualifiers' van deze twee toernooien op de LPGA Tour), maar ik heb daar wel goed kunnen trainen', zegt Van Dam over haar voorbereiding in de afgelopen weken die door de slechte toestand van de Ladies European Tour verre van ideaal is. 

'Ik heb hier de laatste dagen met David (Dickmeis, de swingcoach van Van Dam) nog aan een paar kleine dingen kunnen werken. Ook wat betreft het putten heb ik wat kunnen doen met Rob (Mouwen), die hier ook aanwezig was. Alles voelt wel goed, maar echt wedstrijdritme is moeilijk op te bouwen en dat is wel lastig bij zo'n grote week', aldus de 21-jarige Van Dam. 

Anne van Dam speelt de eerste twee dagen met de Amerikaanse Solheim Cup-speelster Austin Ernst en Jacqui Concolino, ook uit de VS. Ze start op donderdag om 13:42 (hole 10) en op vrijdag om 09:02 (hole 1).

Leaderboard Evian Championship.

Een video waarin Anne van Dam uitlegt hoe ze haar drives zo ver slaat:

Lees meer over

Anne van Dam LET LPGA