De 818 Hybrides van Titleist.
Beeld: Titleist
De H1 (links) heeft een iets grotere 'footprint' dan de H2 (rechts).
Beeld: Titleist

Nieuwe 818 hybrides van Titleist

11 september 2017 Redactie GOLF.NL
Kort na de lancering van de nieuwe ijzerlijn (718) komt Titleist ook met twee nieuwe hybrides: de 818H1 en 818H2.
Bekijk de 818 Hybrides van Titleist in de carrousel boven dit bericht.

In juli debuteerden de 818 hybrides op de PGA Tour - bijvoorbeeld in de tas van Jordan Spieth. Mannen als Bernd Wiesberger en Andrew 'Beef' Johnston - deze week in actie op het KLM Open - hebben ook al een tijdje een 818 hybride in de tas.

Titleist is duidelijk als het gaat om de positionering van de hybride: het is een vervanger voor je langste ijzer(s), en niet een extra fairwaywood. Wat dat betreft is het niet gek dat de lancering zo kort volgt op die van de nieuwe ijzers. Zoals gewoonlijk biedt Titleist veel mogelijkheden wat betreft shafts. Zonder meerprijs welteverstaan, en dat is een groot voordeel waar Titleist zich duidelijk mee onderscheidt van de concurrentie. Om daar goed van te profiteren is het aan te raden om je te laten fitten.

De 818 serie bestaat uit twee modellen, de 818H1 en 818H2.

818H1

Het clubhoofd van de H1 is in vorm iets aangepast en groter dan dat van de H2. De H1 is daarmee meer geschikt voor spelers die een hybride slaan als een fairwaywood (lees: een vlakkere invalshoek hebben). Titleist claimt een halve mijl aan balsnelheid te hebben gewonnen dankzij een verbeterde Active Recoil Channel, die ook is gebruikt in de 917 fairwaywoods van Titleist. Om dat niet ten koste te laten gaan van spin - die je nodig hebt voor het snel laten stoppen van de bal op de green - hebben de ontwerpers het zwaartepunt (CG) verder naar achter geplaatst.  

Lofts: 19º, 21º, 23º, 25º en 27º
299 €

818H2

De H2 is compacter en heeft qua clubhoofd meer het profiel van een ijzer. Volgens Titleist is de H2 het model dat vooral de betere speler zal aantrekken. Dit is ook het model waarmee Titleist zich de #1 hybride op de PGA Tour mag noemen. De H2 past bij spelers die een hybride meer als een ijzer slaan en dus een steilere invalshoek hebben. 

Lofts: 17º, 19º, 21º en 23º

299 €

SureFit

Beide modellen zijn zowel in loft als lie af te stellen dankzij de SureFit hosel (16 settings). Daarnaast is ook het zwaartepunt (CG) aan te passen met de SureFit CG gewichtjes voor een neutrale balvlucht, draw of fade.

De 818H1 en 818H2 zijn vanaf 29 september verkrijgbaar. Fittings voor de 818 hybrides zijn al vanaf 7 september mogelijk. 


Een overzicht van de technologie in de 818 Hybrides:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}