Joost Luiten en Miguel Angel Jiménez met sigaar
Beeld: Golfsupport.nl

Terugblik op het KLM Open 2013

10 september 2017 Redactie GOLF.NL
Nog vier dagen tot het KLM Open. In de aanloop kijken we kort terug op de laatste tien Opens. Ditmaal het Open van 2013, de eerste keer dat Joost Luiten won.

Over het KLM Open van 2013 hoeven we weinig te zeggen. Het is nog niet zo lang geleden en met Joost Luiten als winnaar weet iedereen nog goed hoe het ging.

Een korte geheugenopfrisser. Het KLM Open was na drie jaar Hilversumsche terug op de Kennemer. Luiten, 27 jaar oud toen, begon de slotdag als koploper. Hij speelde de laatste ronde in 68 slagen en eindigde op -12, gelijk met de toen 49-jarige Miguel Angel Jiménez, die op zondag rondging in 67 slagen. 

De eerste hole van een sudden-death play-off werd gewonnen door Luiten. Tien jaar na de zege van Maarten Lafeber had het KLM Open opnieuw een Nederlandse winnaar. Voor Luiten was de titel in eigen land zijn derde zege op de European Tour.

De ontknoping van het KLM Open 2013 met de play-off Luiten-Jiménez:


Opvallend: Simon Dyson en Ross Fisher deden het weer goed op de Kennemer, ze werden gedeeld derde. 

Andere topspelers: Alvaro Quiros werd gedeeld 22ste, Matteo Manassero gedeeld 26ste, Tommy Fleetwood en Thomas Pieters gedeeld 30ste. Oud-winnaar José Maria Olazabal eindigde op de gedeelde 46ste plaats. Padraig Harrington, Chris Wood en Nicolas Colsaerts misten de cut. 

Afgezien van Luiten haalden ook Wil Besseling en amateur Rowin Caron de cut. Besseling werd gedeeld 50ste en Caron gedeeld 63ste. Dertien andere Nederlanders misten de cut.

Eindstand 2013.

Audio en video

Joost Luiten wint! Luister naar het commentaar van Ragnar Niemeijer in NOS Langs de Lijn:


Aan het eind van 2013 bekeek Luiten de beelden van zijn overwinning:

Links

Terugblik op het KLM Open 2012.

Lees meer over

KLM Open Joost Luiten