Daan Huizing, beste amateur, en Peter Hanson
Beeld: Golfsupport.nl
Nicolas Colsaerts en Henrik Stenson in het KLM Open 2012
Beeld: Golfsupport.nl

Terugblik op het KLM Open 2012

9 september 2017 Redactie GOLF.NL
Nog vijf dagen tot het KLM Open. In de aanloop kijken we kort terug op de laatste tien Opens. Ditmaal het Open van 2012 waarin de Zweed Peter Hanson won en landgenoot Henrik Stenson vijfde werd.

Met een eagle op de 72ste hole won de Zweed Peter Hanson begin september 2012 de honderdste editie van het (KLM) Dutch Open. Dankzij de eagle op de slothole van de Hilversumsche won hij met twee slagen verschil van Pablo Larrazabal en Richie Ramsay.

Hanson was vrijdagavond bijna naar huis gegaan. Zijn zoontje was met een infectie opgenomen in een ziekenhuis. Zijn vrouw stelde hem gerust dat het geen levensbedreigend virus was en Hanson bleef en won.

De eerste Zweedse winnaar van het KLM Open was in 2012 een van de beste Europese spelers. Hij zou later dat jaar in de Ryder Cup spelen. Ook zijn landgenoot Henrik Stenson deed mee in deze editie van het KLM Open en hij werd gedeeld vijfde.

Andere topspelers in deze editie: de Belg Nicolas Colsaerts eindigde als gedeeld achtste, Martin Kaymer werd gedeeld 21ste, Rich Beem en Darren Clarke gedeeld 32ste, Alex Cejka en Chris Wood gedeeld 43ste, Paul Casey gedeeld 46ste, Victor Dubuisson en Matteo Manassero gedeeld 58ste.

Facebook-reporter Wouter de Vries maakte een verslag van de ontknoping en de prijsuitreiking:


Richard Kind, die gedeeld 21ste werd, was in 2012 de beste Nederlander. Oud-winnaar Maarten Lafeber werd gedeeld 37ste, Daan Huizing gedeeld 46ste en Robert-Jan Derksen gedeeld 54ste.

Twaalf van de 16 Nederlanders misten de cut. Ook  Joost Luiten, die een jaar eerder nog zesde werd op de Hilversumsche. Huizing haalde als enige amateur de cut en won daarmee de Robbie van Erven-Dorens Trofee:


John Daly zou ook meedoen in 2012 maar de Amerikaan zegde af vanwege een elleboogblessure.

Eindstand 2012.

De slotdag was een 'feestje':


Ivo Niehe werkte in 2012 voor KLM Open Radio:


In 2012 deed Andrew 'Beef' Johnston mee, die in de jaren daarna razendpopulair zou worden:

Links

Terugblik op het KLM Open 2011.

Lees meer over

KLM Open Joost Luiten