De M-CGB van TaylorMade heeft flink wat technologie in huis om nog verder te slaan.
Beeld: TaylorMade
De M-CGB heeft een dikke zool voor extra hulp bij het lanceren van de bal.
Beeld: TaylorMade
De M-CGB in adresseerpositie.
Beeld: TaylorMade
M-CGB van TaylorMade.
Beeld: TaylorMade
De M-CGB van TaylorMade.
Beeld: TaylorMade

TaylorMade M CGB: 'een tas vol drivers'

7 september 2017 Redactie GOLF.NL
De beroemde CGB ijzers van TaylorMade maken een rentree. Met de nieuwe M CGB ijzers zet het bedrijf in op maximale afstand en vergevingsgezindheid. 
Bekijk de M CGB ijzers van TaylorMade in de carrousel boven dit bericht.

'De naam CGB ('center of gravity back', red.) is iconisch en staat voor een van de langste en meest vergevingsgezinde ijzers die we ooit hebben gemaakt. Het concept is nu opnieuw gecreëerd met al onze laatste technologie om ongeëvenaarde prestaties te leveren voor golfers van alle niveaus', zegt Tomo Bystedt, Senior Director Irons van TaylorMade. 

Met andere woorden: met de M CGB voegt TaylorMade een 'super game improvement' ijzer toe aan de M-ijzerlijn. Het is dan ook geen verrassing dat veel innovaties uit de M1 en M2 ijzers terugkomen in de M CGB. Denk dan aan de Speed Pocket, voor ballen die te laag op het blad worden geraakt, en de Face Slots, voor de ballen die teveel richting de hiel en de teen van het clubblad worden geraakt. Daarnaast is er tungsten verwerkt voor een betere gewichtsverdeling en meer vergevingsgezindheid. 

Het clubblad van alle M CGB ijzers is minder dan 2 millimeter dik voor extra snelheid. Het lage zwaartepunt zorgt voor een hoge balvlucht. Volgens TaylorMade geven de M CGB ijzers de hoogste balvlucht van alle TaylorMade ijzers die ze sinds 2012 (inclusief de M2 uit 2017) lanceerden.

Om spelers te helpen die moeite hebben met het slaan van een draw gebruikt TaylorMade de Inverted Cone technologie uit de M1 en M2 ook in M CGB, alleen zit de 'kegel' nu wat meer richting de teen voor het aanmoedigen van een balvlucht van rechts naar links.

Hoog COR

Een ander speerpunt bij het ontwerp van de M CGB is de hoge COR, de Coefficient of Restitution. Dit is de mate waarin energie wordt overgedragen bij botsing van twee objecten, in dit geval bal en clubhoofd. De COR wordt aangeduid met een getal tussen de 0 en 1. Een COR van 0.83 (de limiet die de R&A en USGA hanteren) betekent dat 83% van de energie wordt overgebracht van clubhoofd op bal. Voor zover de uitleg, terug naar M CGB, want dankzij deze COR claimt TaylorMade dat de M CGB de 'snelste' (lees: hoogste COR) ijzer is die ze ooit lanceerde.  

De M CGB ijzers zijn vanaf 16 oktober verkrijgbaar. Binnenkort op GOLF.NL een oordeel van de redactie over de M CGB ijzers van Taylormade.

€ 1199 (7 ijzers, Nippon NS Pro 840 stalen shafts)
€ 1399 (7 ijzers, UST Recoil 460 ES graphite shafts)

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}