Haagsche
Koninklijke Haagsche G&CC

Haagsche gestegen in top 100 van de wereld

7 september 2017 Redactie GOLF.NL
De Koninklijke Haagsche is gestegen in de nieuwe 'Top 100 Courses in the World', een gezaghebbende ranglijst van het Amerikaanse blad Golf Magazine (golf.com).

Twee jaar geleden debuteerde de baan van de Koninklijke Haagsche in de tweejaarlijkse Golf Magazine Top 100 Courses in the World Rankings. De duinbaan stond toen op de 92ste plaats. Het was voor het eerst dat een Nederlandse baan in de top-100 van de wereld stond van een van de twee grote Amerikaanse golfbladen (GOLF Magazine/golf.com en Golf Digest/golfdigest.com). 

In de nieuwe top 100 van 2018 is de Haagsche gestegen naar de 81ste plaats. De jury van de top-100 schrijft: 

‘De baan die bij Engelstalige golfers beter bekend is "The Hague", de eerste bijdrage van Nederland aan de Top 100, is een creatie uit 1938 van de architecten H.S. Colt/C.H. Alison/J.S.F. Morrison als vervanging van de eerste baan van de club die in de Tweede Wereldoorlog vernietigd werd. Chaotisch geonduleerde fairways te midden van reusachtige duinen en binnenlandse bossen bepalen de toon van een opmerkelijke duinterreintocht.’ 

De top 3 van de top 100 is ongewijzigd:

  1. Pine Valley (New Jersey, VS)
  2. Cypress Point (Californië, VS)
  3. Old Course St Andrews (Schotland)

Zeven banen in de top 10 liggen in Amerika. In de top 100 staan 44 Amerikaanse banen, 13 Schotse, tien Engelse, zeven Australische en vijf Ierse. Landen met één baan in de ranglijst: Nederland, China, Wales, Zuid-Korea, Portugal, Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk, Thailand, Spanje, Mexico, Dominicaanse Republiek.

Tegelijk met de Golf Magazine top 100 van de wereld is deze week ook een top 100 van Amerika gepubliceerd. Lees hier hoe de ranglijsten worden samengesteld.

Lees ook: De Pan in top 3 van Golf World Top 100 van Continental Europe.

Reacties

Reacties? Reageer op Facebook of onderaan deze pagina.

}