Dirk van Urk: 'Een golfsimulator, dat leek ons wel wat'
Beeld: Koen Suyk
Cees Griffioen: 'Als het buiten horizontaal regent, heb je binnen de ideale condities.'
Beeld: Koen Suyk
Ron Hogeboom: 'Ik ben echt veel beter geworden sinds ik de simulator heb'
Beeld: Koen Suyk
Rob Boel: 'We slaan vaak na het eten even een balletje'
Beeld: Koen Suyk

Vier keer golfgek: golfsimulator in huis

4 september 2017 Redactie GOLF.NL
Golf bij de hand. Deze vier golfgekken hoeven niet ver te lopen voor een oefensessie. Ze hebben een golfsimulator in huis en maken er naar hartenlust gebruik van.
Bekijk de beeldreportage van de golfsimulatoren in de carrousel boven dit bericht.

Dirk van Urk  |  37  |  urk 
“Het idee is ontstaan toen ik met een stel vrienden naar de Dubai Desert Classic ging, een toernooi van de European Tour. We lazen tijdens de reis in een golfmagazine over de golfsimulator van Jordan Spieth. Dat leek ons wel wat, alleen dan zonder het prijskaartje van twintigduizend dollar. Met een drukke baan en een jong gezin heb ik weinig tijd om te oefenen. Op en neer naar de drivingrange kost mij veertig minuten en op werkdagen in de avond is het te snel donker. Mijn home course is door natte fairways bijna de hele winter dicht. In de regen en de kou versleten drivingrangeballen wegslaan vind ik ook niet alles.  Genoeg reden voor een eigen simulator dus. Na wat onderzoek hebben we gekozen voor het systeem van SkyTrak. Betaalbaar en heel accuraat. Het vinden van een ruimte was lastiger. Thuis is geen optie en veel ruimtes hebben een te laag plafond. Toen we iets hadden gevonden, heeft mijn neef die zeilmaker is, de zwarte zeilen gemaakt. De kooi hebben we gebouwd met steigerbuizen en de kunstgreen van veertig vierkante meter hebben we gekregen van een golfende tapijtbaron uit Genemuiden.”

Rob Boel   |  59  |  den helder
“Ik ben samen met mijn vrouw een jaar of acht geleden begonnen met golf en helemaal gepakt door het spel. We zijn helemaal verslaafd en doen het het liefst elke dag. We wonen in Den Helder, en in de winter is het vanwege de wind niet heel aangenaam om de baan in te gaan. Ik had op televisie iets gezien over een golfsimulator. Toen ik bij Dutch Golf Company in de winkel stond, was ik binnen een half uur verkocht. December vorig jaar is hij geïnstalleerd en we zijn er heel fanatiek mee aan de slag gegaan. We wonen boven ons hotel en in de toekomst willen we het aan onze hotelgasten aanbieden. Maar nu zijn we het eerst privé nog heerlijk aan het uitbuiten. Vaak na het eten even een balletje slaan of met z’n tweetjes een wedstrijdje doen. We hebben ongeveer dezelfde handicap dus dat is hartstikke leuk. Dat is beter voor je dan duf voor de tv zitten.”

Ron Hogeboom   |  46  |  rijpwetering

“Voordat ik deze golfsimulator kocht had ik een doek waar ik ballen tegenaan sloeg. Dat was al snel niet meer goed genoeg. Inmiddels is de hobby een beetje uit de hand gelopen en verhuur ik de golfsimulator, die ik in een loods heb neergezet. Bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes, een verjaardag of vrijgezellenfeestje. Het is zeker niet mijn hoofdinkomen maar wel heel leuk om te doen. Buiten golfen staat voor mij op één maar als het daar niet gaat, kun je het mooi thuis oefenen. Ik ben echt veel beter geworden sinds ik de simulator heb. Als je beter wilt worden, moet je vaak gaan. Er zijn heel veel mensen met een niveau tussen de handicap 36 en 54. Voor die golfers is indoorgolf ideaal want je hoeft niet constant naar ballen te zoeken en kunt veel meer ballen slaan. Ik heb ook een wintercompetitie opgezet. Twee tegen twee op de zaterdagavond en zondagochtend, met zestien teams. Heel gezellig, met een drankje erbij!”

Cees Griffioen   |  76  |  delfstrahuizen

“Onze hele familie is nogal golfgek maar het begon met mijn vrouw Alice. In 1993 brak ze haar enkel waardoor ze alleen nog de baan in kon met een buggy. In de wintermaanden lukte dat niet en kon ze dus niet spelen. Toen kwam ik op het idee van indoorgolf met een simulator. We wonen in een grote verbouwde boerderij met veel ruimte die vraagt om een invulling. Nou, dat is goed gelukt want dit is voor ons het heerlijkste deel van het huis. Vooral in de winter. Als het buiten horizontaal regent of sneeuwt, heb je binnen de ideale condities om gezellig met vrienden beroemde banen te spelen! Een paar keer per jaar komt onze pro bij ons binnen lesgeven. Dan staat hij niet in de kou en bovendien krijg je veel meer informatie over je slagen op het scherm dan buiten op de drivingrange.”

Lees meer over

Equipment Fun