Jurrian van der Vaart
Jurrian van der Vaart in Tsjechië
Beeld: Golfsupport.nl

Porteous wint, Van der Vaart 67ste

3 september 2017 Redactie GOLF.NL
Jurrian van der Vaart heeft de Czech Masters afgesloten met een ronde in 78 slagen (+6), waardoor hij als twee-na-laatste is geƫindigd. Haydn Porteous won het toernooi van de European Tour.

Jurrian van der Vaart stond na dag drie onderaan, 69ste. Met de scores 73-72-78-78 is hij twee-na-laatste geworden. De Nederlander haalde de cut op de slag en verdiende € 2.100 met zijn 67ste plaats. Maarten Lafeber, de tweede Nederlander in het toernooi van de European Tour op Albatross Golf Resort bij Praag, miste de cut. 

De Zuid-Afrikaan Haydn Porteous boekte een tweede zege op de European Tour door Lee Slattery, de leider na 54 holes, in te halen. Porteous speelde de laatste ronde in 68 slagen en de Engelsman Slattery noteerde 73 slagen. Slattery werd tweede en Tom Lewis eindigde door een ronde 67 op de gedeelde derde plaats. 

Porteous won in 2016 het Joburg Open. De 23-jarige pro doet over twee weken mee in het KLM Open, net als Slattery en Lewis.

De Belg Thomas Pieters maakte 83 in de slotronde en werd daardoor gedeeld 66ste. Pieters maakte een 6-putt op dag vier. Landgenoot Thomas Detry werd gedeeld 54ste.

Leaderboard

Race to Dubai (Joost Luiten is 51ste). 

Videobeelden van de slotdag van Ziggo:

Loading the player...


Team Jurrian volgde Jurrian in het toernooi:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Cordon Golf Open, Challenge Tour

Zonder op zondag een bal te slaan heeft Birgir Hafthorsson uit IJsland het Cordon Golf Open gewonnen. Door regen is het toernooi ingekort tot 54 holes.

Daan Huizing en Wil Besseling misten de cut op twee slagen en Darius van Driel had drie slagen te veel na 36 holes op Pléneuf Val André.

Leaderboard.

Road to Oman:

  • Huizing 42ste
  • Lafeber 65ste
  • Saxton 70ste
  • Van Driel 90ste
  • Besseling 93ste
  • Van der Vaart 102de


}