scramble

Nieuw: landelijke Scramble competitie

25 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
De Texas Scamble is een populaire wedstrijdvorm. Veel golfers zullen daarom blij zijn met dit nieuws: volgend jaar start een landelijke Texas Scramble mixed competitie.

Ellen Sluiter van Dutch Golf en Joost van Löben Sels speelden op hun homecourse De Hattemse een Texas Scramble,  een wedstrijdvorm waarbij alle spelers afslaan en vervolgens wordt de beste bal gekozen en vanaf die plek wordt door het team verder gespeeld. Na afloop van die Scramble waren Sluiter en Van Löben Sels net zo enthousiast als alle andere deelnemers. ‘Wat is dit toch een leuke spelvorm, dat hoorde je voortdurend in het clubhuis’, zegt Sluiter. ‘Dat bracht Joost en mij op het idee om een landelijke competitie op te zetten onder de naam ‘Let’s Sramble.’

September 2018

 Als alles volgens plan verloopt worden de eerste wedstrijden in september 2018 gespeeld. Sluiter: ‘Het leuke van een Scramble is dat het een teamwedstrijd is, golfers met hoge en lage handicaps, mannen en vrouwen, iedereen kan met iedereen spelen en er net zo veel plezier aan beleven.’ Of de landelijke Texas Scramble een succes wordt hangt voor een groot deel af van de medewerking van de banen denkt Sluiter. ‘Joost en ik zijn er zeker van dat veel golfers willen spelen in een Scramble-competitie, maar de banen moeten natuurlijk ook meewerken. We hebben de competitie-coördinatoren van de clubs aangeschreven en inmiddels heeft meer dan vijftig procent positief gereageerd. Het is zeker niet zo dat de baan door deze competitie heel de middag bezet zal zijn, het gaat om een beperkt aantal starttijden. Dus hopelijk komen er nog veel banen bij want wij zeggen: Let’s Scramble!’

Organisatie

Dutch Golf samen met Joost van Löben Sels

Voor wie

Golfers met een officiële NGF handicap van 0 – 54.

Poules/Regio’s

Alle wedstrijden vinden in 4 regio’s plaats in poules van 5 (mixed) teams, het ontvangende team speelt niet. Alle poulewinnaars spelen een eindwedstrijd.

Teams/Spelers

Elk (mixed) team bestaat uit 6 spelers, 2 x 3 spelers. Dat hoeven niet elke wedstrijddag dezelfde spelers te zijn en zij hoeven zelfs niet van dezelfde club lid te zijn. De captain van elk team wijst, uiteraard in overleg met een golfbaan, de homecourse aan. Totaal zijn er 30 spelers per poule per wedstrijddag, waarvan één team van 6 het ontvangende team is (en niet speelt).

Flights

De flights bestaan uit 6 spelers, 2 x 3 spelers per team. Er spelen 4 flights per wedstrijddag.

Wedstrijden:

Elk team, van 6 spelers, speelt vier 18-holes wedstrijden. Er wordt gespeeld tegen het hele veld in de poule, dus niet alleen tegen je flightgenoten. Het is géén matchplay wedstrijd en men speelt niet op zijn/haar homecourse.

Spelvorm

18-holes Texas scramble stableford met handicapverrekening. Van elke speler moeten 5 afslagen genomen worden, degene wiens afslag genomen is mag de volgende slag niet slaan. Er zijn dus nog 3 afslagen vrij. Iedereen uit het team mag putten als de bal op de green ligt. De te spelen handicap is de totale Playing handicap van alle 3 spelers opgeteld en gedeeld door 6.

Verplichting:

Aangeklede borrel na de wedstrijd met prijsuitreiking (Longest Drive + Neary).

Wanneer

Op zaterdagen, starten in september 2018 vanaf + 13.00-13.30 uur. Finaledag in november .

Inschrijfgeld

Elk team betaalt € 90,- inschrijfgeld, bij inschrijving te voldoen. Greenfee € 20,- per persoon per wedstrijddag, vóór 1 augustus 2018 te voldoen.

Opbrengst voor ontvangende club

6 x € 20,- = € 120,- per flight x 4 flights (starttijden) = € 480,-

Prijzen (gesponsord)

Voor elke poulewinnaar. Neary en Longest Drive per wedstrijddag. Elke poulewinnaar gaat door naar de finaledag.

Aantal poules

Wie zich het eerst inschrijven kunnen mee doen. Maximaal 80 teams en... vol = vol. Starten September 2018

Aanmelden

via e-mail: info@letsscramble.nl.

Lees hier ook over een mixed team-competitie van Nobra Golf.

}