Het Nederlandse jeugdteam van 12 en jonger
Het Nederlandse jeugdteam van 12 en jonger

Jeugdinterland België-Nederland in beeld

16 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Afgelopen weekend speelden Nederlandse jeugd van 12 en jonger een interland tegen België. Bekijk een video.

De interland België-Nederland U12 werd gespeeld op Royal Zoute. Oranje won de wedstrijd nipt, met 10,-5-9,5. Na de eerste dag was de stand gelijk: 5-5. Klik hier voor de uitslagen

Professional Tom Stam, de nationale coach van de C-selectie, heeft het videoverslag hieronder op Facebook geplaatst. 'Onwijs trots op onze toppers van team NL 🇳🇱  die na een waanzinnig spannende strijd de 🏆 in ontvangst mochten nemen!' schreef Stam op Facebook. 'Maud, Fleur, Rosanne, Britt, Abel, Kai, Kayden, Loran, Macx en Pepijn bedankt voor een mooi weekend! Dank aan de Belgische Federatie en Royal Zoute voor de organisatie en special thanks to Pierre, Albert, Joël en het gehele Belgische Team dank voor jullie gastvrijheid, sportiviteit en gezelligheid, het was een waar genoegen!'

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.


Stam ging als eerste het water in. De 'kampioensduik' is ook vastgelegd op video:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Meer amateurnieuws

De senioren van Nederland speelden afgelopen week ook een interland tegen België. De Belgen wonnen zaterdag op de Maastrichtse met 14-10. Na de fourballs stond Nederland 4,5-3,5 voor maar het Senior Team Belgium won negen van de zestien singles. Maastricht International ligt voor een groot deel in Nederland en klein deel in België. Uitslagen.

Het echtpaar Schönberger van de Peelse Golf heeft afgelopen weekend de finale van de Arendsen de Wolff Troffee gewonnen met 42 punten.

Pasqualle Coffa van De Eindhovensche en Jeroen Schouten van De Hoge Kleij hebben zaterdag de QL Glenmorangie Champions Trophy gewonnen, een wedstrijd voor strokeplay clubkampioenen. Informatie: championstrophygolf.com.

}