Golf op de kampeerbeurs

13 oktober 2017 Redactie GOLF.NL
Dit weekend nog niets gepland? Bezoek de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht en ontdek hoe leuk de combinatie golfen en kamperen is!

Dat golfen en camperreizen uitstekend bij elkaar passen is ook het idee van de headpro van Sportpark De Star en ANWB Golf Bjorn Beekman. “De golfwereld mag een stuk innovatiever en kamperen op de golfbaan hoort daar wat mij betreft bij.” 

Daarom staat hij op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht van 11 tot en met 15 oktober om golf te promoten. “We hebben twee putting greens waarop bezoekers een impossible putt van zo’n 5,5 meter mogen proberen te maken. Ongeveer een op de zes lukt dat en zij ontvangen een prijsje. Ook hebben we een simulator waarmee we een nearest to the pin-wedstrijd doen, mannen en vrouwen apart. De dagwinnaars krijgen een golfset.”

Gratis GVB-cursus

De afgelopen dagen zijn er meer dan driehonderd mensen bij de LMC Golfbaan langsgekomen, die een kaartje hebben gekregen. Daarmee kunnen ze op kosten van caravanmerk LMC gratis hun handicap-54-registratie (het vroegere GVB) halen. Beekman: “Voor ANWB Golf geef ik dat soort cursussen voor starters, dus die lijntjes zijn kort.” Ongeveer 15 tot 20% van de standbezoekers golft, de rest niet. “Het is een heel nieuwe doelgroep. Als we die enthousiast kunnen krijgen, is dat goed voor de sport. En de argumenten voor golfcamperreizen zijn overduidelijk: je bespaart dure vliegtickets, alle golfspullen kunnen makkelijk mee, je hebt met steeds andere golfbanen een leuk reisdoel en er zijn altijd goede restaurants en andere voorzieningen. Het kan eigenlijk niet beter.”

Voor liefhebbers van kamperen

Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs geeft Bjorn Beekman op zaterdag en zondag om 12.00 uur een presentatie van 15 minuten en de LMC Golfbaan is te vinden in Hal 7. Dus als je dit weekend met een neary een gooi wil doen naar de dagprijs, dan kan dat in de Jaarbeurs in Utrecht, waar je overigens als kampeerliefhebber je hart kan ophalen met proefritten in de nieuwste campers, de pop-up camping op de parkeerplaats, kidsroutes, het pimpen van een caravan en demonstraties van innovaties.

Online prijzen: dagkaart 11,50 euro, middagkaart (vanaf 13:00) 8 euro. 

Klik hier voor meer informatie over de beurs.

Klik hier voor meer info over Sportpark De Star en de cursussen van Bjorn Beekman.