Reactie Joost Luiten dag 1 Turkish Airlines Open: 64 (-7)

Luiten na topdag: 'Wel lekker als alles lukt'

2 november 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten gaat na een geweldige eerste ronde in 64 slagen gedeeld aan de leiding in het Turkish Airlines Open.

Joost Luiten speelde een foutloze eerste ronde op de baan van Regnum Carya in Antalya. In totaal kwamen er zeven birdies op de kaart voor de 31-jarige golfer die geen enkele bogey liet noteren. Met zijn score van -7 deelt Luiten in het met zeven miljoen dollar gedoteerde Rolex Series toernooi de eerste plaats met de Belg Nicolas Colsaerts en de Zuid-Afrikaan Haydn Porteous. Andres Romero en Padraig Harrington delen op -6 de vierde plaats. 

In zijn eerste toernooi na de mooie tweede plaats op Valderrama, half oktober, trok Luiten de opgaande lijn in Turkije fraai door. Vooral met de putter was de Bleiswijker geweldig op dreef. Op hole 16 sloeg hij zijn bal over de green, maar met een fantastische putt en een klein beetje geluk wist hij toch de birdie te maken (zie video onder dit bericht).

'Ik vond mijn ijzers nog niet heel scherp vandaag, maar ik sloeg wel veel ballen op de green en mijn putter deed zijn werk', zei Luiten na zijn foutloze eerste ronde. 'Op de eerste paar holes kreeg ik mijn ijzers nog niet op het goede plateau van de greens, maar de putts van 4 tot 5 meter vielen wel. Dat was ook precies wat ik op de eerste hole deed. Als je dan verder in de ronde ook de putts voor par maakt blijft de ronde lopen en kun je op deze baan goed scoren. Die birdie op 16 is een bonus, want daar kan ik ook met een bogey van de green lopen', aldus Luiten. Bekijk het volledige interview met Joost Luiten in de carrousel boven dit bericht. 

Door deze uitstekende start mag Luiten op vrijdag als laatste aantreden op de eerste tee. De Nederlander start om 10:05 Nederlandse tijd en speelt met de twee spelers die ook een 64 (-7) noteerden op de openingsdag: Haydn Porteous en Nicolas Colsaerts.

Leaderboard.

Starttijden ronde 2.


Lees meer over

Joost Luiten European Tour