Joost Luiten: weer in de top 80
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten stijgt 5 plaatsen, Van Dam 22

13 november 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is na een twaalfde plaats in de Nedbank Golf Challenge vijf plaatsen gestegen op de wereldranglijst. Anne van Dam boekte na een derde plaats in India 22 plaatsen winst op de wereldranglijst.

Joost Luiten werd ruim een week geleden gedeeld 16de in het Turkish Airlines Open en afgelopen week gedeeld 12de in de Nedbank Challenge (lees hier meer). Op de wereldranglijst is hij nu nummer 79, vijf plaatsen hoger dan vorige week. Deze week speelt hij het slottoernooi van de European Tour in Dubai.

De Nederlander verdiende € 93.108 prijzengeld in Zuid-Afrika maar is in de Race to Dubai een plaats gezakt en staat nu op plek 33. Hij hoopt na het slottoernooi in Dubai in elk geval in de top-30 van de Race to Dubai te eindigen want dat geeft recht op deelname aan het Brits Open volgend jaar.

De Nedbank Golf Challenge werd gewonnen door Branden Grace. De Zuid-Afrikaan is op de wereldranglijst gestegen van de 44ste naar de 29ste plaats. Bekijk hieronder beelden van Ziggo Golf van de slotdag op de Gary Player CC:

Loading the player...

Patton Kizzire won zondag de OHL Classic at Mayakoba, een wedstrijd van de PGA Tour. De Amerikaan is nu nummer 119 van de wereld, hij was 236ste. Rickie Fowler werd tweede in de wedstrijd in Mexico. Fowler is op de wereldranglijst gestegen van plaats tien naar zeven. Brooks Koepka is van de zevende naar de tiende plaats gezakt.

Vrouwen

Anne van Dam boekte afgelopen zondag het beste resultaat van haar seizoen: ze werd gedeeld derde in het Hero Women's Indian Open (lees hier meer). De Nederlandse is na het toernooi van de Ladies European Tour nummer 14 op de jaarranglijst van dit circuit. Op de wereldranglijst boekte Van Dam 22 plaatsen winst, ze is nu nummer 187 van de wereld.

Het laatste toernooi van de LPGA Tour, het Blue Bay LPGA Tournament, is gewonnen door de Chinese Shanshan Feng. Feng won een week eerder de Toto Japan Classic, ook een wedstrijd van de LPGA Tour, en is de nieuwe nummer 1 bij de vrouwen. Ze is de eerste speler uit China (man/vrouw) die de wereldranglijst aanvoert.

De twee beste actieve Nederlandse speelsters op de wereldranglijst van 13 november: