Joost Luiten in de tweede ronde van de Nedbank Challenge
Joost Luiten in de Nedbank Challenge
Beeld: Getty Images

Luiten met ronde 72 naar 10de plaats

10 november 2017 Redactie GOLF.NL
Met een ronde 72 op dag twee van de Nedbank Golf Challenge in Zuid-Afrika heeft Joost Luiten goede zaken gedaan. Hij is van de gedeelde 22ste naar de gedeeld10de plaats gestegen.

De omstandigheden vrijdag op de Gary Player Country Club waren lastig: harde wind. Joost Luiten heeft het daarom met een ronde 72 (par) goed gedaan. De Nederlander maakte op de eerste negen twee birdies en drie bogeys. Hierna volgde nog één birdie, op de par-4 elfde.

Luiten was na de eerste dag gedeeld 22ste. De ronde 72 betekent aan het einde van ronde twee vermoedelijk zo'n tien plaatsen winst in het klassement.

'Het was een erg warme dag met een heel sterke wind die het spelen heel pittig maakte op deze smalle baan', zei Luiten over zijn tweede ronde. 'Het begin was goed met een birdie op 2, up and down van net voor de green. Helaas liep ik op 5 en 6 liep ik tegen twee drie-putts aan en dat is onnodig en zonde. Op 5 sloeg ik een slechte eerste lange putt.'

Luiten maakte weer birdie op de par-4 achtste: 'Daar sloeg ik een ijzer-9 op 1,5 meter. Daarna sloeg ik op 9 een goede drive en had ik een ijzer-4 naar de green maar die ging het water in voor de green en ik maakte geen up and down voor par. Een bogey op een par 5 is niet goed.'

'Maar op de lastige 11de sloeg ik een ijzer-6 op 1 meter en maakte ik de birdie', vervolgt Luiten. 'De laatste zes holes heb ik een paar goede up-and-downs gemaakt om par te redden. Dat was op 12, 15 en 16. Op de andere holes had ik birdiekansen maar die vielen niet. Level par voor de dag is zeker niet slecht in deze omstandigheden en ik heb daarmee wat plaatsen gewonnen in het klassement. Morgen de drie-putts thuis laten.'

Victor Dubuisson gaat na twee dagen aan de leiding met 68 en 70 slagen (-6). Darren Fichardt en Lee Westwood zijn gedeeld tweede met -4.

Leaderboard. Televisie: Ziggo Sport Golf vr, za en zo 9:00-15:00. 

Anne van Dam in India

Anne van Dam is na ronde één van het Hero Women's Indian Open gedeeld 20ste. De Nederlandse ging vrijdag rond in 71 slagen (-1).

Leaderboard.

Tweets

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

De video hierboven doet denken aan de ijzer-3 die de Belg Nicolas Colsaerts in 2012 sloeg:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}