Reactie Joost Luiten dag 3 Turkish Airlines Open: 67 (-4)
Bron: GOLF.NL

Top 10 lonkt voor Luiten in Turkije

4 november 2017 Redactie GOLF.NL
Na een goed begin in het Turkish Airlines Open (64 slagen) en een slechte tweede ronde (73 slagen) speelde Joost Luiten op zaterdag weer veel sterker: 67 slagen (-4).

Joost Luiten begon de derde ronde op Regnum Carya in Belek heel sterk: vier birdies op de eerste zes holes. Op 10 maakte hij bogey, op 11 en 12 birdie en op 13 weer bogey. Op 16 viel de zevende birdie maar de Nederlander maakte op 18 bogey nummer drie. 

Met 67 (-4) slagen heeft Luiten geen terrein gewonnen maar ook geen terrein verloren. Hij was na 36 holes gedeeld 13de en begint zondag met zijn totaal van -9 ook op de 13de plaats.

'Ik speelde goed', zei Luiten over zijn derde ronde. 'Ik maak zeven birdies, maar dat hadden er nog een paar meer kunnen zijn. Drie bogeys is echter te veel. Op 10 moet ik terug chippen naar de fairway en op 13 sla ik mijn wedge aan de linkerkant van de green waar je niet mag liggen en maak ik ook bogey. Op de laatste hole loop ik net als gister weer tegen een bogey aan, en dan loop je met een zuur gevoel de baan af. Eén bogey kan gebeuren, maar drie op deze baan is te veel', zei Luiten, die niet ver van de top 10 staat.'

'De aansluiting met de top is niet ver weg en ik ga er morgen nog een ronde uit persen', aldus Luiten. Bekijk in de carrousel boven dit bericht het volledige interview met Luiten over zijn ronde 67 (-4).

Lowry en Aphibarnrat aan de leiding

De nieuwe leiders na 54 holes zijn Shane Lowry en Kiradech Aphibarnrat. De Ier en de Thai staan na goede rondes (65 en 66) samen op -14. 

Nicolas Colsaerts begon zaterdag als leider, maar had een slechte dag en liet een 73 (+2) noteren op de baan van Regnum Carya Golf & Spa Resort. De Belg staat met nog 18 holes te spelen op -12. Padraig Harrington en Justin Rose staan eveneens op -12 dankzij een ronde 64 (-7).

Luiten start zondag om 08:50 Nederlandse tijd en speelt met Julian Suri en Paul Dunne.

Leaderboard. Race to Dubai.

Luiten kende zaterdag een uitstekende start met vier birdies op de eerste zes holes:

Loading the player...

Volg zondag de slotronde van Luiten op GOLF.NL Twitter .

Een uitstekende up-and-down voor birdie op de par-5 12de:

De birdie van Luiten op 16:

Thomas Pieters deed op zaterdag goede zaken met een 66 (-5) en staat alleen 6de. De Belg maakte ook bijna een hole-in-one:

Lees meer over

Joost Luiten European Tour