Een nieuwe topprestatie van Dylan Boshart op de Pro Golf Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

Dylan Boshart runner-up op de Pro Golf Tour

31 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Dylan Boshart is in Marokko tweede geworden in het Tazegzout Open. Een week na zijn eerste zege was de Nederlander dichtbij een tweede zege op de Pro Golf Tour.

De 26-jarige Dylan Boshart, die al wat langer op de Pro Golf Tour speelt, behaalde vorige week zijn eerste overwinning. De Rotterdammer was de sterkste op Golf de l'Ocean in Agadir. Een week later was hij dichtbij een tweede zege.

In de laatste ronde noteerde Boshart vier birdies en een bogey. Met een ronde 69 bracht hij zijn totaal op -8, twee slagen achter flightgenoot en winnaar Nicolai von Dellingshausen, die met een birdie op 17 een mooi antwoord had op de birdie van Boshart op 16. Een par van de Duitser, voor een 69, was genoeg voor de zege in het Tazegzout Open. 

Dylan Boshart werd niet alleen tweede, maar ontvangt dankzij zijn prestaties in Marokko ook een startbewijs voor de Trophee Hassan II, een toernooi van de European Tour van 13 t/m 16 april. De Rotterdammer verdiende het meeste prijzengeld in de zeven toernooien van het circuit in Marokko.

Overige Nederlanders

Robbie van West noteerde een 69 en steeg naar de gedeeld 12de plek. Robin Kind steeg ook een paar plaatsen met een ronde 70 en stapt met een gedeeld 20ste plaats in het vliegtuig. De derde en laatste Nederlander die de cut haalde, Maarten Bosch, werd gedeeld 38ste.  

Met zijn tweede plaats ontvangt Boshart een cheque van 3000 euro en daarmee stijgt hij naar de derde plaats op de Order of Merit van de Pro Golf Tour. Van West zakt naar de vijfde plaats (achter winnaar Von Dellingshausen). Aan het eind van het seizoen promoveert de top 5 naar de Challenge Tour.

Het volgende toernooi op de kalender van de Pro Golf Tour is het Haugschlag NÖ Open van 26 t/m 28 april in Oostenrijk.

Eindstand.

Order of Merit.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}