US Kids

Eerste wedstrijd US Kids Tour op 1 april

26 maart 2017 Redactie GOLF.NL
In 2017 worden in het hele land wedstrijden van de US Kids Tour georganiseerd. Op zaterdag 1 april wordt de eerste wedstrijd gespeeld.

De Nederlandse US Kids Tour heet de US Kids Amsterdam Local Tour en wordt op banen in heel Nederland gespeeld. Golfbaan Naarderbos is gastheer van de eerste wedstrijd. Er zijn al ruim 85 aanmeldingen en dinsdag sluit de inschrijving. 

Na 1 april en tot en met 5 november 2017 zijn er 15 wedstrijden op andere banen. 

De Tour biedt jongens en meisjes de kans om in eigen leeftijdscategorieën ervaring met (wedstrijd)golf op te doen. De meer ervaren jeugdgolfers spelen ook voor een priority status waarmee ze zich kunnen plaatsen voor grotere evenementen, zoals het US Kids European Championship (elk jaar in Schotland) of de World Championships (elk jaar op Pinehurst in de VS). 

Nederland heeft van US Kids toestemming gekregen om wedstrijden te organiseren in de leeftijdscategorie 5 tot 18 jaar. Daarmee krijgen ook 14- tot 18-jarige golfers de kans om mee te doen aan de wedstrijden.

Lees meer over de US Kids Tour in een eerder bericht op GOLF.NL. Blijf op de hoogte van de US Kids Amsterdam Local Tour via de Facebook pagina of mail info@grunberggolfacademy.nl.

Bekijk hieronder een vlog van de organisatie die gemaakt is ter gelegenheid van de eerste wedstrijd, gemaakt door Bart van Gestel en met tips van playing pro Fernand Osther.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}