US Kids

Wedstrijden van US Kids in Nederland

11 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Nederland is een wedstrijdcircuit voor jeugd rijker. In 2017 worden in het hele land wedstrijden van de US Kids Tour georganiseerd.

Nederland heeft in 2017 een eigen US Kids Local Tour en die heeft de naam 'US Kids Amsterdam Local Tour' gekregen, ook al wordt op banen in heel Nederland gespeeld. Op 1 april 2017 wordt de eerste US Kids wedstrijd gespeeld op Golfbaan Naarderbos. Na 1 april en tot en met 5 november 2017 zijn er 15 wedstrijden op andere banen. 

Local Tours bieden jongens en meisjes de kans om in eigen leeftijdscategorieën ervaring met (wedstrijd)golf op te doen. De meer ervaren jeugdgolfers spelen ook voor een priority status waarmee ze zich kunnen plaatsen voor grotere evenementen, zoals het US Kids European Championship (elk jaar in Schotland) of de World Championships (elk jaar op Pinehurst in de VS). 

Nederland heeft van US Kids toestemming gekregen om wedstrijden te organiseren in de leeftijdscategorie 5 tot 18 jaar. Daarmee krijgen ook 14- tot 18-jarige golfers de kans om mee te doen aan de wedstrijden.

US Kids Golf Foundation

US Kids Golf Foundation is de grootste jeugdgolforganisatie ter wereld. US Kids is in 2001 opgericht in de Amerikaanse staat Georgia. De stichting organiseert elk jaar wereldwijd meer dan 1000 wedstrijden voor golfende jeugd.

De missie is dat kinderen met veel plezier leren golfen. US Kids moedigt aan dat de jeugd met een caddie speelt; dat is onderdeel van de visie om golf als familiesport te stimuleren. Het creëren van blijvende en mooie herinneringen op jonge leeftijd draagt er volgens de organisatie aan bij dat kinderen ook op latere leeftijd willen blijven golfen.

Inschrijven

De US Kids Amsterdam Local Tour is onderverdeeld in een Spring Tour en een Fall Tour. Inschrijven voor de Spring Tour kan nu al, voor de Fall Tour kan pas later worden ingeschreven. Hou hiervoor de Facebook-pagina in de gaten (kijk hieronder). De data en banen zijn hier te vinden.

'De US Kids Golf wedstrijden staan voor kwalitatief hoogwaardig georganiseerde toernooien', zegt de organisator van de Nederlandse Local Tour. 'Daarbij voorop staat het opbouwen van lange-termijn relaties met kinderen, ouders en de banen waarop de wedstrijden worden georganiseerd.'

Inschrijven voor de wedstrijden kan via deze pagina van uskidsgolf.com. Om in te schrijven voor de Amsterdam Local Tour dien je je eerst te registreren bij US Kids Golf. Met een US Kids account kun je je vervolgens inschrijven voor de wedstrijden van de Amsterdam Local Tour, maar ook voor wedstrijden in het buitenland. Bij grote evenementen zoals de European of World Championships wordt bij inschrijvingen gewerkt met een priority status.

Omdat de inschrijving via US Kids Golf in de VS verloopt, zijn alle genoemde bedragen in US dollars en is betaling nu alleen mogelijk met een credit card of Paypal account. Er wordt gewerkt aan een betalingsmogelijkheid via Ideal.

Blijf op de hoogte van de US Kids Amsterdam Local Tour via de Facebook pagina of mail info@grunberggolfacademy.nl.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}