LC
Jeroen Korving van Leadingcourses en Coks Bosman, voorzitter van de Haagsche

Haagsche nr 1 bij kenners en bij golfers

25 maart 2017 Redactie GOLF.NL
De Koninklijke Haagsche is niet alleen de nummer 1 in de net verschenen GOLF.NL Top 50 van beste 18-holes banen in Nederland, de baan in Wassenaar is ook nummer 1 in de nieuwe Golfers' Choice-ranglijst van Leadingcourses.com.

Win greenfees voor de Haagsche

Leadingcourses.com verloot twee keer twee greenfees voor de Haagsche. Je maakt kans op deze prijs als je tussen 22 maart en 3 april 2017 een beoordeling schrijft over een golfbaan op Leadingcourses. Klik hier om een review te schrijven op Leadingcourses.com. Op 3 april worden de winnaars bekendgemaakt op de website van Leadingcourses.

Haagsche twee keer nummer 1

Eerder deze week is de nieuwe GOLF.NL Top 50 van beste 18-holes banen in Nederland verschenen, een ranglijst gebaseerd op de meningen van deskundigen. Tegelijk heeft Leadingcourses.com de nieuwe Golfers' Choice-banenranglijst van Nederland bekendgemaakt, een ranglijst gebaseerd op het cijfer dat golfers aan banen geven.

Zowel in de ranglijst van de kenners als in die van de golfers bezet de Haagsche de eerste plaats. De hele top 10 van de deskundigen van GOLF.NL is ongeveer gelijk aan de banentop 10 van gewone golfers op Leadingcourses.com, hoewel recreatiespelers The International veel hoger waarderen dan deskundigen (vierde vs 11de plaats). Maar buiten de top 10 zijn er grote verschillen. Bekijk hier de verschillen tussen de GOLF.NL Top 50 en Leadingcourses. 

Golfers' Choice Awards

De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club is volgens golfers die op Leadingcourses.com reviews schrijven opnieuw de beste golfclub van Nederland, voor het derde jaar op rij. Golfers geven de club gemiddeld een 8,81. The Dutch is tweede met 8,70 en De Pan derde met 8,68.

In de Leadingcourses.com-ranglijst van beste golfclubs weegt niet alleen de golfbaan mee, maar ook de algemene indruk van de club, het onderhoud, de voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. 

Daarnaast heeft Leadingcourses.com (per land) een ranglijst van beste golfbanen die alleen gebaseerd is op het cijfer van golfers voor de golfbaan zelf. Ook in die lijs staat de Haagsche op de eerste plaats. Golfers zijn vol lof over de duinbaan: 'Wat een feest is het altijd weer om op deze prachtige golfbaan te mogen spelen', zegt een speler, 'Veel uitdagender dan dit krijg je het niet' zegt een ander.

Voorzitter Coks Bosman van de Haagsche is trots: 'Vooral omdat het een waardering is door diegenen waar het eigenlijk om gaat: de spelers zelf. Een eerste plaats op basis van de "gebruikers" geeft aan dat het gelukt is om de baan die in 1938 geopend werd op basis van het ontwerp van Colt & Alison ook na bijna 80 jaar nog steeds uitdagend en in goede conditie te houden. Dat is dankzij de inspanning van velen in de vereniging - met op de eerste plaats onze greenkeepers, de terreincommissie en niet te vergeten onze "huisarchitect" Frank Pont.'

Eerder dit jaar ontving de Koninklijke Haagsche al een onderscheiding van de Golf Enviromental Organisation en de European Golf Association: Champion of the Green. Dat is een nieuwe Europese onderscheiding voor golfclubs die aantoonbaar een duurzaam en milieu- en natuurbewust beleid voeren. 'Misschien is het feit dat het blijkbaar mogelijk geweest is om in beide dossiers gelijktijdig goed te presteren wel het beste nieuws', aldus voorzitter Bosman.

Golfclub de Haar beste 9-holes golfclub

Voor het vierde jaar op rij is er een nieuwe nummer 1 in de Leadingcourses-ranglijst van beste 9-holes golfclubs. Dit jaar kreeg Golfclub de Haar het hoogste cijfer voor de combinatie golfbaan. algemene indruk van de club, onderhoud, voorzieningen zoals de oefenfaciliteiten, het clubhuis en de prijs-kwaliteitverhouding. Vorig jaar was de titel in handen van Golfbaan Zuid-Drenthe. 

Er is geen aparte categorie beste 9-holes banen volgens golfers. De beste 9-holes banen staan in de ranglijst van beste golfbanen.

Het Woold meest gastvrije golfclub en beste prijs-kwaliteitverhouding 

Sinds de invoering van de Golfers' Choice Rankings in 2013 vinden golfers dat Golfbaan het Woold de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. In de categorie meest gastvrije golfclub is de baan in Asten ook eerste. Regthuys Golf & Country Club is tweede en The Dutch derde.

Prise d'eau Golf beste par-3 baan

Golfers beschouwen de par-3 baan van Prise d'eau als de beste in deze categorie. De par-3 baan van Pitch & Putt Golf Bussloo is gezakt naar plek twee. De derde plaats wordt ingenomen door de Gezandebaan van Golfbaan het Woold.

Bekijk hier alle Golfers' Choice-ranglijsten.

Leadingcourses.com

De Golfers’ Choice-ranglijsten van Leadingcourses.com zijn zoals gebaseerd op de mening van de golfers. Een golfbaan wordt pas in de ranglijsten opgenomen als er voldoende beoordelingen zijn gegeven. Het kan voorkomen dat gerenommeerde golfbanen niet in deze ranglijsten voorkomen omdat je daar als 'gewone golfer' niet kunt of mag spelen. 

Aan het eind van 2016 telde Leadingcourses.com meer dan 350.000 beoordelingen. In het Nederlands maar ook in acht andere talen. Alle getoonde beoordelingen worden bekeken en goedgekeurd door het team van Leadingcourses.com. Een golfer die meerdere golfclubs heeft beoordeeld krijgt een hogere status en zijn of haar beoordelingen tellen daardoor zwaarder mee. Om betrouwbaarheid te waarborgen, zijn verschillende systemen gebouwd die misbruik kunnen signaleren.

De website Leadingcourses.com bestaat sinds 2007 en is een Nederlands initiatief van drie ervaren internetexperts en sportmarketingbureau TIG Sports. De website kent een actieve golfcommunity. Op de site kan men onder meer zien hoe spelers per handicapniveau een baan beoordelen. |Ook kan men een ‘overall cijfer’ zien van een golfclub. De website is beschikbaar in negen talen. Op dit moment zijn er meer dan 24.500 golfclubs in kaart gebracht in meer dan 130 landen.}