Romy Meekers

Meekers wint Italiaans Amateur, Bontan 2e na play-off

19 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Romy Meekers heeft het Italiaans Amateur Kampioenschap op haar naam geschreven. In een volledig Nederlandse play-off versloeg ze Zhen Bontan.

Dames

Het Italiaans Amateur Kampioenschap bij de dames draaide uit op een play-off tussen Romy Meekers en Zhen Bontan. Meekers kwam in de laatste ronde op het Donnafugata Golf Resort & Spa op Sicilië tot een knappe ronde 71 (-1) en een totaal van +3. Bontan ging rond in 72 slagen, gelijk par.

Met die scores gingen de twee Nederlandse speelsters Alessia Nobilio - die aan kop ging na de derde ronde - ruim voorbij. De Italiaanse viel flink terug na een ronde 78.

In de play-off maakte Meekers, die net als Bontan uitkomt voor De Pan, op de eerste hole birdie voor haar eerste grote internationale zege. Voor Bontan was er een fraaide tweede plaats.

'Het is moeilijk om te omschrijven wat er op dit moment in mij om gaat', reageerde Romy Meekers opgetogen. 'Mijn eerste internationale overwinning voelt waanzinnig goed! Mijn spel was goed genoeg deze week om onder par te gaan, maar het lukte steeds net niet omdat ik net te veel foutjes maakte. Dat ik vandaag de ronde eindig met twee goede birdies is altijd fijn, maar dat ik dan in een play-off moet spelen tegen mijn maatje Zhen, en dat ik dan met birdie de zege pak, is echt ongelofelijk', aldus de 19-jarige speelster.

Mayka Hoogeboom eindigde na een prima laatste ronde 73 op de gedeelde 27ste plaats en de vierde Nederlandse, Pasqualle Coffa, legde beslag op plek 59.

Heren

Bij de heren begon Davey Porsius de laatste ronde op de gedeelde zevende plaats. De speler van de Goyer viel door een slotronde 74 met +5 totaal terug naar de gedeelde vijftiende plaats. Robbert van Helden speelde een prima laatste ronde 70 en legde beslag op plek 27.

De winnaar op het Acaya Golf and Spa Resort werd de Amerikaan Sean Crocker met een totaal van -7.