Jane Weststrate doet een gooi naar deelname aan 'Expeditie Robinson'
Bron: YouTube 'Ik ben Robinson'

Golfster op weg naar Expeditie Robinson?

17 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Hoe zou een golfster het doen op een onbewoond eiland? Er is een kans dat we het binnenkort op televisie gaan zien. De Nederlandse PGA Professional Jane Weststrate, die sinds enkele jaren op CuraƧao (Old Quarry Golf Course) lesgeeft, heeft zich namelijk opgegeven voor het populaire RTL-programma Expeditie Robinson.

Overleven op een onbewoond eiland. Weinig mensen zullen denken aan een goede swing of fluwelen puttingstroke om te kunnen overleven in barre omstandigheden, waar het vooral draait om oerinstinct. Vuur maken, hutten bouwen en vissen vangen (dingen die volgens ons ook prima met een golfclub kunnen) lijken beter van pas te komen dan een lage handicap. 

De sportieve en veelzijdige Jane Westrate (zie de video bovenaan dit bericht) ziet dat anders en gaat de uitdaging aan. Ze schrijft op haar profielpagina

'Ik ga bewijzen wat een ECHTE Jane kan ;). Inmiddels woon ik meer dan 5 jaar op een eiland, hierdoor kan ik zeker overleven van wat de natuur te bieden heeft. Die Lionfish smaakte trouwens prima op een kampvuurtje :). Vanuit Curaçao speel ik golf op topsport niveau. Lef en uithoudingsvermogen zijn mij op het lijf geschreven; geen sport is mij te gek en ik ga geen enkele uitdaging uit de weg! Kortom STEM op mij, dan duiken we samen de Expeditie in! Tot snel!'

Onze stem heeft ze! (Stemmen kan via Facebook op Jane's 'Expeditie Robinson' profielpagina.)

Gezien de duizenden aanmeldingen zal Jane vast niet de enige zijn die hunkert naar avontuur én een passie voor golf heeft. Wie durft? Aanmelden kan nog steeds:

De vijftig deelnemers met de meeste likes - aangevuld met vijftig deelnemers die worden geselecteerd door het productiehuis - worden uitgenodigd voor een survivalweekend. Vier gelukkigen mogen daadwerkelijk op expeditie. Het is nog onbekend hoeveel en welke bekende Nederlanders mee gaan naar het onbewoonbare eiland.

expeditierobinson.nl.

Facebook Jane Westrate.

Lees meer over

Fun Fit en Gezond