Joost Luiten in het WGC-Mexico Championship
Beeld: Getty Images

Luiten van 66e naar 64e op wereldranglijst

6 maart 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten is na het WGC-Mexico Championship twee plaatsen gestegen op de wereldranglijst, van de 66ste naar de 64ste plek.

Joost Luiten werd zondag gedeeld 25ste in het World Golf Championship in Mexico (lees hier meer).

De wedstrijd telde mee voor de ranglijst van de European Tour en Luiten is nu 43ste in de Race to Dubai. Joost was vorige week 67ste in de Race.

De Nederlander komt als nummer 64 van de wereld zo goed als zeker in het WGC-Dell Technologies Match Play, dat gespeeld wordt van 22 tot 26 maart. De beste 64 spelers van de wereld mogen meedoen aan dit matchplay-toernooi. Luiten moet op 13 maart in de top 64 staan. Als hij dan niet in de top 64 staat, kan hij alsnog in het WGC komen omdat er altijd wel enkele spelers zijn die zich afmelden.

Om een plaats in de Masters (6-9 april) te veroveren, moet Luiten op 27 maart in de top 50 van de wereldranglijst staan.

De Belg Thomas Pieters werd gedeeld vijfde in Mexico. Hij is nu nummer 29 van de wereld en komt van de 35ste plaats. Nog nooit heeft een Belg zo hoog gestaan. Nicolas Colsaerts was tot nu toe de recordhouder met een 32ste plaats in de world rankings.

In de top 10 zijn een paar spelers van plaats veranderd. Dustin Johnson, de nummer 1 van de wereld, won het toernooi en blijft nummer 1. Jordan Spieth (gedeeld 12de in Mexico) steeg van de zesde naar de vijfde plaats. Henrik Stenson, die zich vanwege maagklachten moest terugtrekken in Mexico, zakte van plaats 5 naar 6. Justin Thomas (gedeeld vijfde in Mexico) steeg van de achtste naar de zevende plek en Adam Scott (gedeeld 45ste in het WGC) zakte van plaats acht naar zeven.

De Zuid-Afrikaan Dean Burmester won afgelopen zondag het Tshwane Open, een wedstrijd van de European Tour, en steeg op de wereldranglijst van de 144ste naar de 95ste plaats.