Schreefel in actie voor Girlz Golf
Beeld: Golfsupport.nl

Na Boeljon stopt ook Schreefel

24 december 2016 Redactie GOLF.NL
Nadat Christel Boeljon eerder in december aankondigde minimaal een jaar maar misschien wel voorgoed met topgolf te stoppen, zet generatiegenoot Dewi-Claire Schreefel een punt achter haar loopbaan.

Als een verrassing kwam het besluit van Dewi-Claire Schreefel niet. Toen duidelijk werd dat de 31-jarige golfster niet mee ging doen aan de Qualifying School van de LPGA Tour lag voor de hand dat ze zou stoppen. Net als de 29-jarige Christel Boeljon (lees hier een interview met Boeljon) heeft Schreefel niet meer de drive om vol voor golf te gaan.

De afgelopen twee jaar werden gekenmerkt door magere resultaten. Door een tegenvallend 2015 kon Schreefel dit jaar een beperkt aantal toernooien spelen op de LPGA Tour. In de twaalf keer dat de in Diepenveen geboren golfster aan de start verscheen haalde ze slechts twee keer de cut. Door er voor te kiezen niet naar de Qualifying School te gaan, stond vast dat Schreefel in 2017 nauwelijks speelrecht zou hebben op de LPGA Tour.

Girlz Golf

Schreefel stond als lid van de Sallandsche GC al heel jong te boek als een groot talent. Ze was pas veertien jaar oud toen ze het NK Strokeplay op haar naam schreef, de jongste winnares ooit. Voor ze in 2008 professional werd, combineerde Schreefel golf en studie in Californië waar ze nog altijd woont. 

Haar grootste succes behaalde Schreefel echter in Europa door op de Ladies European Tour in 2014 het Helsingborg Open in Zweden te winnen. Als ambassadeur voor Girlz Golf zet Schreefel zich al jaren in om golf bij meisjes te promoten.