Golfbaan Duurswold
Beeld: Reint Jurjens
De Hooge Rotterdamsche
Golfbaan Martensplek
Golf Event Center, hole 18

Banen&clubs blog: Amsterdamse Bos Golftoernooi

25 mei 2017 Redactie GOLF.NL
De banen & clubs blog: kort nieuws over banen en clubs verzameld op GOLF.NL.

Amsterdamse Bos Golftoernooi

In het Amsterdamse Bos verschijnt een tijdelijk golfbaantje voor een benefiettoernooi. De Meerbode bericht:

'Afgelopen week werden de eerste van 18 cirkels in het Amsterdamse Bos cirkels gemaaid. Dat maaien van de "greens" is een voorbode van de aanleg van een heuse 18 holes golfbaan. Op dinsdag 4 juli is het bos omgetoverd voor een evenement van een dag. Dan vindt het Amsterdamse Bos Golftoernooi plaats. Inzet is: geld bijeenbrengen voor het goede doel van De Nederlandse Hersenbank.'

Lees meer op meerbode.nl.

Dauwtrapwedstrijd op Telspelduyn

Op donderdag 25 mei (Hemelvaartsdag) organiseert Tespelduyn een Dauwtrapwedstrijd: vroeg golfen en erna een ontbijt. Kijk voor meer informatie op tespelduyn.nl.

Nationale Pluimvee Golfdag

De Peelse ten westen van Venlo is op 21 juni 2017 gastheer van de Nationale Pluimvee Golfdag. Het toernooi wordt voor de derde keer gehouden.

Meer informatie: fancom.com.

pluimvee

Beschuit met muisjes

Een mooie tweet van de nieuwe golfbaan De Kroonprins in Vianen:

Gemeente Slochteren wordt eigenaar van GC Duurswold

Het Dagblad van het Noorden meldt dat de gemeente Slochteren van plan is om 100 procent eigenaar van de grond van Golfclub Duurwold te worden, om zo het voortbestaan van de baan te verzekeren. 

De krant schrijft dat Esborg Ontwikkeling uit de stichting Exploitatie Maatschappij Golfbaan Duurswold stapt. Esborg bezit 26 hectare van de 9-holes golfbaan in de provincie Groningen en de gemeente Slochteren 18 hectare. 

'De stichting Exploitatie Maatschappij Golfbaan Duurswold heeft een schuld van 1,8 miljoen euro bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Met dat geld is de baan aangelegd. De gemeente Slochteren staat garant voor de lening. De grond van de golfbaan dient als onderpand.'

Lees het artikel op dvhn.nl.

De Drentsche in beeld

Alle 27 holes van de Drentsche G&CC zijn gefilmd: klik hier.

Vacatures

'Financiering Golfbaan Bergsche Heide niet rond' 

BN de Stem voert bronnen op die zeggen dat de plannen voor Golfbaan Bergsche Heide bij Bergen op Zoom mislukt zijn.

'Het is einde oefening voor de golfbaan Bergsche Heide. Dat zeggen bronnen rondom het project, dat in 2009 officieel werd aangekondigd, maar keer op keer werd uitgesteld.'

Louis van der Kallen, lid van het dagelijks bestuur van waterschap Brabantse Delta, zegt dat 'er verzadiging is opgetreden van de recreatiemarkt en ook van golfterreinen.'

Lees het bericht op bndestem.nl.


Wouwse Plantage, de bestaande baan bij Bergen op Zoom, is intussen flink aan het renoveren:

Hooge Rotterdamsche partnerbaan van Company GC

Golfbaan de Hooge Rotterdamsche heeft zich aangesloten bij The Company Golf Club. Deze club is niet verbonden aan één golfbaan en organiseert evenementen voor zakelijke golfers op meerdere golfbanen - in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Breda. Lees meer op thecompanygolfclub.com.

Feyenoord-greenkeeper Erwin Beltman in de taxi

Voetbalindebollenstreek.nl sprak met Erwin Beltman, nu de head groundsman van Feyenoord, vroeger greenkeeper op de Koninklijke Haagsche en vroeger ook een goede voetballer. Beltman:

'Vroeger ging ik altijd naar voetbalwedstrijden kijken, stond ik vaak langs de lijn. Maar ik kan het nu niet meer, ik kijk alleen nog maar naar gras. Dinsdag zag ik Real – Atletico, dan kijk ik puur naar het veld. Gaat helemaal nergens over. Natuurlijk kan ik wel genieten van Ronaldo, dat zie ik dan vaak in de herhaling. Verder kijk ik puur naar hoe het gras zich houdt.'

Lees meer op voetbalindebollenstreek.nl. Bekijk de video hieronder.


Lees ook een interview met Beltman in het eerste magazine GOLF.NL van 2017.

NLadviseurs verzamelt duurzame ideeën 

NLadviseurs organiseert 'Big Year' en legt zo veel mogelijk duurzame ‘best practices’ op golfbanen vast. Weet je een prachtig voorbeeld van duurzaamheid op je golfbaan? Laat het weten aan info@nladviseurs.nl

Bekijk de verzameling ('Hall of Fame') tot nu toe op nladviseurs.nl/challenge. Een voorbeeld van een duurzaam initiatief:

Op Moederdag open dag op Martensplek

Op Moederdag houdt Golfclub Martensplek, de 18-holes baan in Tiendeveen (Drenthe), een open dag.

Speciaal voor Moederdag wordt in het Grand Café een High Tea, High Wine en een High Beer geserveerd. 

Voor kinderen is er een springkussen. Wie nog weinig golfervaring heeft kan terecht op de 9-holes par-3 baan. Het gebruik van clubs en ballen is in de prijs inbegrepen. 

Wie handicap 54 of lager heeft kan om 11.30 uur meedoen aan de Moederdagwedstrijd. De spelvorm is greensome stableford (tweetallen dus, en de indeling wordt verzorgd door de wedstrijdleiding van Golfclub Martensplek). 

Op Martensplek wordt op Moederdag ook de expositie ART MEETS GOLF geopend. Dat gebeurt om 15 uur. Rond het Grand Café, het clubhuis en de par-3 baan tonen diverse regionale kunstenaars hun werk. 

Voor deelname aan de Moederdagwedstrijd of om gebruik te maken van arrangementen dient men van te voren te reserveren. Kijk voor meer informatie op martensplek.nl.

Par-3 holes maken plaats voor huizen

Opvallend: het is weer interessanter om huizen te bouwen en te verkopen dan een par-3 baan te exploiteren. Omroep Flevoland:

'De verkoop van woningen op het Golfresort in Lelystad zit dusdanig in de lift dat op termijn een deel van de huidige par-3 baan plaats gaat maken voor een strook met vrijstaande huizen. Dat bevestigt manager Peter van Biljouw van Golf Event Center, dat het golfcomplex aan de kust exploiteert.'

Lees het hele bericht op omroepflevoland.nl. Golf Event Center heeft een 18-holes baan en een par-3 baan.


Voor de banen & clubs blog van april 2017: klik hier.