Golfclub Holthuizen

Derksen opent nieuwe par-3 baan Holthuizen

24 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Robert-Jan Derksen zal op 17 juni de nieuwe par-3 baan van Golfclub Holthuizen officieel openen.

Golfclub Holthuizen in het Noord-Drentse Roden heeft een 'volwaardige' 9-holes baan (par 73) maar er komt een 9-holes par-3 baan bij (par 54).

'Door de kortere afstanden is de 9-holes par-3 baan aantrekkelijk  voor veel doelgroepen', zegt de club. 'Bijvoorbeeld voor degenen die willen kennismaken met de golfsport maar ook voor golfers (jongeren, gezinnen, senioren) die een ronde van negen of 18 holes op de grote baan te lang vinden duren.'

Ook ervaren golfers zijn volgens de club blij met de ontwikkeling van de par-3 baan: 'Zij kunnen hier werken aan hun korte spel en zelfs een officiële handicap-kaart spelen. Hiernaast is de par 3 baan ook aantrekkelijk voor mensen die van een golfbuggy afhankelijk zijn. Door de aanleg van verharde paden, kunnen zij het hele jaar door op de par 3 baan spelen.'

Het ontwerp van de korte baan is van golfbaanarchitect Alan Rijks. De aanleg is gedaan door Vos Ruinerwold Golf. Ook een groot aantal enthousiaste vrijwilligers uit de golfclub zelf is betrokken geweest bij de aanleg en inrichting.

De feestelijke opening van de par-3 baan op zaterdag 17 juni door Robert-Jan Derksen begint om 11 uur.  Golfclub Holthuizen hoopt op een groot aantal belangstellenden. Derksen heeft jarenlang op de European Tour gespeeld, waar hij als winnaar zegevierde in de Dubai Desert Classic en het Madeira Open. 

Lees hier een eerder bericht over de par-3 baan.

Een video van de aanleg van de par-3 baan:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

}