Daan Huizing.
Beeld: Golfsupport.nl

Van der Vaart, Saxton en Huizing klaar op Siciliƫ

19 mei 2017 Redactie GOLF.NL
Jurrian van der Vaart, Reinier Saxton en Daan Huizing zijn er niet in geslaagd om de cut te halen in het Rocco Forte Open op Siciliƫ. Alvaro Quiros gaat aan de leiding.

De drie Nederlandse Challenge Tour-spelers zijn op Verdura GC na 36 holes buiten de top 100 van het klassement geëindigd en komen in het weekend niet meer in actie. 

Van der Vaart steeg na een 72 op donderdag nog een aantal plaatsen door een 69 (-2) op vrijdag, maar bleef met een totaal van -1 alsnog ver verwijderd van de cut (-5). Reinier Saxton noteerde net als op donderdag een 72 (+1, door twee bogeys en een birdie) voor een totaal van +2. Ook Daan Huizing bleef met rondes 73-72 (totaal +3) ver van het halen van de cut. 

Quiros vindt vorm terug

Alvaro Quiros gaat na twee dagen aan de leiding in het kleine (1 miljoen euro prijzengeld) European Tour-toernooi. De zesvoudig European Tour winnaar is zijn kaart kwijtgeraakt en speelt dit jaar op de Challenge Tour. Na 36 holes staat de Spanjaard met uitstekende rondes in 63 (-8) en 64 (-7) slagen op een totaal van -15, goed voor een voorsprong van twee slagen op Michael Hoey en Sebastian Soderberg op -13.

Op donderdag maakte Quiros een hole-in-one en na 36 holes staat er slechts één bogey op de kaart van de longhitter. 

De Belg Nicolas Colsaerts staat op -7 (31ste). Ook Thomas Detry mag met -5 (47ste plaats) op zaterdag starten.

Leaderboard.

Lees meer over

European Tour