Jan Vromans en Pedro van de Kerkhof van G&CC de Tongelreep
De winnnaars: Jan Vromans en Pedro van de Kerkhof

Tongelreep-duo wint Heren Senioren FBBB

19 mei 2017 Redactie GOLF.NL
De 35ste editie van de Four Ball Better Ball wedstrijd op Golfclub de Dommel is gewonnen door Jan Vromans en Pedro van de Kerkhof.

Het kampioenschap met als inzet de prestigieuze zilveren Hans Hertzberger schaal is afgelopen donderdag gespeeld. Er deden 110 spelers mee.

Het duo Jan Vromans en Pedro van de Kerkhof van G&CC de Tongelreep won de wedstrijd. De spelvorm is FBBB (Four Ball Better Ball) met 90% handicapverrekening. Per hole telt de beste stableford-score van twee samenspelende deelnemers. De gezamenlijke handicap per koppel mag maximaal 32 zijn.

Mooie traditie

Al in 1982 nam Hans Hertzberger van De Dommel, toen voorzitter van de NGF-seniorencommissie, het initiatief voor dit sportieve treffen voor seniorenheren. En al sinds die eerste keer mag de wedstrijd op veel inschrijvingen én enthousiasme rekenen vanuit het hele land. Deze waardering is in 1995 ook tastbaar gemaakt. De zilveren schaal waarvoor de deelnemers sindsdien strijden en waarop de namen van alle winnaars gegraveerd staan, draagt zijn naam: de Hans Hertzbergerschaal. 

In oktober vorig jaar overleed Hans Hertzberger. 'In hem hebben we een actief en betrokken lid verloren voor zowel De Dommel als de NGF', zegt de organisatie van de wedstrijd.

De Dommel was oorspronkelijk een 9-holes golfbaan. In 1984 werd de baan met drie holes uitgebreid, in 2014 zijn er nog zes holes aan toegevoegd. De Dommel organiseert op 25 en 26 mei het NK Jeugd.


}