Keppelse Golfclub

Keppelse bij de tijd met doorzichtige drivingrange

14 mei 2017 Redactie GOLF.NL
De Keppelse Golfclub is druk in de weer met bouwen. Bij het clubhuis in Hoog-Keppel (Gelderland) komen een tassenloods en een nieuwe drivingrange te staan.

Volgens goed Achterhoeks gebruik was er pannenbier bij het dichtmaken van het dak. Bestuur en bouwers hieven het glas.

Met de twee nieuwe gebouwen wordt een periode afgerond waarin De Keppelse is uitgegroeid van een 9-holes golfbaan tot een volwaardige 18-holes baan met daarbij behorende voorzieningen. Dan gaat het om een nieuw clubhuis, een nieuwe accommodatie en loods voor de greenkeepers en twee belangrijke voorzieningen in de vorm van een tassenloods, handicartstalling en een moderne drivingrange.

De range heeft een bijzondere uitstraling dankzij een doorzichtige achterwand. Daardoor zijn de oefenende golfers door iedereen te zien. In de nieuwe drivingrange komt ook een kantoor voor de beide golfprofessionals, Hein Kaal en Frank Hoekzema, die de golfers de kneepjes van het spel bijbrengen. De vereniging onderzoekt nog of er ook zonnepanelen op het dak kunnen worden geplaatst, waarmee de helft van de stroomvoorziening van de golfclub kan worden opgewekt. 

De tassenloods vervangt de containers die nu nog achter het clubhuis staan. In de nieuwe ruimte kunnen de leden 150 tassen en golfkarretjes kwijt in speciale boxen. Daarnaast is er plaats voor acht handicarts.

In totaal is er in de afgelopen jaren meer dan twee miljoen euro geïnvesteerd om De Keppelse up-to-date te krijgen. De leden hebben dat geld grotendeels bijeengebracht via obligatieleningen en via de reserves. Begin juni zullen beide gebouwen klaar voor gebruik zijn.

De Keppelse Golfclub, opgericht in 1926, behoort tot de oudste golfverenigingen van Nederland. Het ledenaantal is gegroeid tot 520. De laatste jaren is er ook een behoorlijke toename van het aantal greenfeespelers. De 18-holes route is recent aangepast om de loopafstanden tussen greens en tees te bekorten.  

Website van de club: keppelse.nl.