Heide in bloei op de Limburgse G & CC
Millennium Golf
Aan tafel bij Luc Bellings
Het interieur van JER

Traveltip van Thomas Pieters

12 mei 2017 Redactie NGF
De mooiste golfplekjes in Europa, ontdekt door bekenden (in de golfwereld). Deze keer een tip van Thomas Pieters, de Belgische pro die drie overwinningen op de European Tour achter zijn naam heeft staan, waaronder die in het KLM Open in 2015. Hij staat nu 25ste op de wereldranglijst.


Twee favoriete banen van Thomas Pieters in zijn geboorteland zijn de Koninklijke Limburg Golf Club en Millennium Golf. Beide banen liggen slechts een kwartier van Hasselt, de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg en bekend om de vele goede restaurants en gezellige cafés en terrassen. Een ideale uitvalsbasis dus voor een weekend golf, op twee uur rijden van Utrecht. 

Limburg Golf Club, Houthalen

“Een geweldige baan die wat mij betreft niet onderdoet voor veel bekendere Europese topbanen. Zeker als de heide bloeit is Houthalen prachtig. Ook voor mij is het een uitdagende baan. De holes zijn niet kort en de wind is vaak een factor. Er zijn ook een paar smalle holes tussen de bomen waar je goed moet nadenken.”

Millennium Golf, Paal

“Ik heb een aantal jaren terug veel gespeeld en getraind bij Millennium omdat mijn toenmalige coach Bart Bollen daar pro was. Millennium is mooi gelegen aan de Paalse plas, het is zeker een baan die ik zou aanraden voor greenfeespelers. Het is een open baan die met de wind ook voor mij vrij lang kan spelen.”


TIP van de REDACTIE: 
In Hasselt zijn twee sterrenrestaurants. Aan tafel bij Luc Bellings heeft twee sterren. Als je wilt genieten van de culinaire hoogstandjes van deze chef-kok, moet je snel zijn. Het restaurant sluit na 23 juni 2017 zijn deuren; Luc Bellings wil het rustiger aan doen en gaat een nieuw restaurant openen met een kleinere kaart en een kleiner team. JER (Just Eat Right) is een andere goede optie. Met één ster is het gevestigd in een sfeervol notarishuis midden in het centrum. 

Voor een bijzondere hotelervaring kun je overnachten aan boord van Le Fabuleux Destin, een design B&B-boot met lounge en swimmingpool in de kanaalkom in Hasselt.

> klgc.be
> millenniumgolf.be
> new.lucbellings.be
> jer.be
> chambresbhotes.be