'Het is frustrerend om een paar weken op rij zo te spelen.'
Beeld: Golfsupport.nl

Lange spel Luiten nog niet op de rit

8 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Het wil nog niet vlotten met het lange spel van Joost Luiten. Op de eerste dag van het Lyoness Open noteerde Nederlander een 73 (+1), een score die volgens Luiten nog veel hoger had kunnen zijn.

Joost Luiten, in 2013 de winnaar van dit toernooi in Oostenrijk, speelde in de ochtend aan de zijde van Bernd Wiesberger, de winnaar van 2012, die met -2 het een stuk beter deed dan de Nederlandse nummer 76 van de wereld. 

Na een doorkomst in 39 slagen (twee bogeys, een dubbel bogey en een birdie) beperkte de 31-jarige Bleiswijker de schade nog goed dankzij een eagle (naast nog twee birdies en twee bogeys) op de par-5 4de hole van Diamond Country Club. 

Luiten, die al een aantal weken worstelt met zijn lange spel en vorige week in Zweden voor het eerst dit seizoen de cut miste, was niet te spreken over zijn spel in Atzenbrugg op donderdag: 'Het vertrouwen is er even niet. Mijn lange spel is niet goed, en dat is erg frustrerend. Ik heb op dit moment weinig vertrouwen in mijn swing.'

'Wat dat betreft mag ik nog blij zijn met +1, want ik speel gewoon niet goed. Drie keer lig ik midden op de fairway en maak ik toch bogey. Daar moet je dan heel veel birdies tegenover zetten, maar daar creëer ik niet genoeg kansen voor met mijn lange slagen. Het is frustrerend om een paar weken op rij zo te spelen. Het hoort er gewoon bij, maar soms zakt de moed wel even in je schoenen als je weer een rotbal slaat.'

'Als ik morgen -1 weet te maken dan kan ik de cut halen, maar dat hangt een beetje van de scores in de middag af. Eerst zo maar eens naar de range om te werken aan mijn swing', aldus Luiten (klik hier voor een uitgebreide reactie op joostluiten.nl), die voorlopig op de gedeeld 87ste plaats terug te vinden is in het klassement. 

Aguilar aan kop met -7

Reinier Saxton, die op basis van zijn ranking deze week op de European Tour speelt en niet op de Challenge Tour in België, kende met een 79 (+7) een ongelukkige start en staat buiten de top 100. De Santpoorter noteerde zeven bogeys en een dubbel bogey en kon daar met twee birdies niet voldoende tegenover zetten. 

Jurrian van der Vaart, de derde en laatste landgenoot in het veld, staat met level par in de top-60. 

Felipe Aguilar leidt met -7. Jaco van Zyl, Ashley Chestrers en Johan Carlsson volgen met -5.

Leaderboard.

Beelden van Ziggo van dag één:

Loading the player...


Een streep van een drive van Joost Luiten in de 1ste rond van het Lyoness Open. Veel rechter kan niet:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}