The National
Golf les Lacs
Koksijde
Koksijde
Koksijde

Nieuwe golfbanen in Belgiƫ

3 juni 2017 Redactie GOLF.NL
In Nederland komen er de laatste jaren nauwelijks meer golfbanen bij, in Belgiƫ is dat anders. De nieuwste projecten: Golf les Lacs in de Ardennen en in Brussel The National, beter bekend als Sterrebeek.

Golf les Lacs

Golf les Lacs in de Ardennen presenteert zichzelf als een 'Entertainment Center' en een mix van een 'Fun Park - Academy - Golf Club'. Het is een initiatief van de toeristische bestemming Het land van de Meren/De Meren van de Eau d'Heure en Pro1Golf, de eigenaar en exploitant.

Opmerkelijk: op de net nieuwe 9-holes baan van de Belgische architect Dimitri van Hauwaert zijn alle greens van kunstgras (van Southwest Greens). 

Er is ook een 9-holes 'Putt-Putt' baan (een moderne variant van minigolf) en de mogelijkheid om voetgolf te spelen. De Academie bestaat uit een range en enkele oefenholes.

The National 

Amsterdam heeft The International, Brussel heeft The National. De baan is onderdeel van het project Sterea, een herontwikkeling van de voormalige hippodroom (paardenrenbaan) in Sterrebeek. Er verrijst een nieuwe 18-holes baan (aangelegd door AHA de Man uit Nederland) en er is al een range met twee verdiepingen inclusief afslagplaatsen op gras, een 6-holes oefenbaan en een clubhuis (The National Brasserie). Er zullen ook woningen, kantoren en een hotel komen. 

Het eerste deel van de baan, negen van de 18 holes, worden komende week geopend voor leden van de club. De nieuwe course bij Zaventem is ontworpen door de Belg Bruno Steensels (samen met Ian Woosnam ook de architect van The International en ook de ontwerper van bijvoorbeeld de Goyer). 

Lid worden? De jaarlijkse bijdrage voor golfers van 36 jaar en ouder is 1.850 euro en men moet een 'eenmalige investeringsbijdrage' van 5.000 euro betalen (maar tot eind 2017 is er nog een korting, klik hier). 

Websites: thenationalgolf.besterea.be.

Naschrift: The National is op Tweede Pinksterdag officieel geopend. Lees hier een column van Gerard Louter over de nieuwe baan en golf in België.

De Belgische topspelers Thomas Pieters, Nicolas Colsaerts en Thomas Detry speelden een demonstratiewedstrijd. Lees hier meer.

Bekijk meer video's van VTM NIEUWS op nieuws.vtm.be

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Andere nieuwe banen in België

Naxhelet Golf Club is een door Martin Hawtree ontworpen baan. Afgezien van de 18-holes baan is er ook een pitch & putt course van negen holes. Op het golfterrein op 20 minuten rijden van Luik en Namen is ook een hotel. Het clubhuis is gevestigd in een voormalige kasteelhoeve.\

Koksijde Golf Ter Hille is een initiatief van de gemeente  Koksijde en een 'publieke baan'. De linksachtige course in de Belgische kustplaats is net als The National een ontwerp van Bruno Steensels en aangelegd door AHA de Man. In Koksijde lag honderd jaar geleden een echte linksbaan van Harry Colt - ‘Coxyde, Saint-André-sur-mer’ - maar die is helaas weer snel verdwenen.

Over deze twee nieuwe banen een andere keer meer.

}