Pennard Golf Club
Royal Porthcawl Golf Club
Het terras van het clubhuis van Porthcawl
Pyle & Kenfig Golf Club
Beeld: Getty Images

Traveltip: spectaculair golf in Wales

2 juni 2017 Redactie NGF
De mooiste golfplekjes in Europa, ontdekt door bekenden (in de golfwereld). Deze keer een traveltip van golfpro Andrew Hastie van Authentic Golf, dat unieke golfreizen organiseert in Groot-Brittaniƫ en Ierland.


En voor de gelegenheid vragen we naar een goede tip in Wales. Want als je zaterdag 3 juni dan toch in Cardiff bent voor de Champions League-finale tussen Juventus en Real Madrid, kun je er net zo goed een paar dagen achteraan plakken voor een mooie golfervaring. Want die kun je krijgen in Wales.

Andrew Hastie: Op zo’n driekwartier rijden van Cardiff naar het westen vind je twee prachtige banen en nóg een half uurtje verder kun je spectaculair golfen op een klif.

Ronde 1: Royal Porthcawl Golf Club. Een typische linksbaan en gastheer van het Senior Open in 2016 en 2017 (eind juli). Dit mag wel de beste baan van Wales worden genoemd. Aan zee en uitdagend genoeg.

Ronde 2: Pyle & Kenfig Golf Club. Waar de Koninklijke Porthcawl wat chiquer aandoet, is Pyle & Kenfig echt een baan voor locals. Wat simpeler maar daarom voor veel golfers niet minder leuk. De eerste negen liggen op een heuvel met mooie uitzichten, de tweede negen, in de duinen, hebben meer een links-karakter.

Ronde 3: Pennard Golf Club. Links in the sky, zo wordt de baan getypeerd. Aangelegd op een hoge klif met aardig wat hoogteverschillen en prachtige uitzichten op het Kanaal van Bristol. De holes zijn heel natuurlijk en er lopen schapen op de baan. Voor een unieke golfervaring.

Dineren: Wat is er nu beter om een dag links golf te besluiten met goede, authentieke fish & chips? Check Beales Fish & Chips waar de kwaliteit van de vis belangrijker is dan de entourage. 

Overnachten: een goede basis biedt het plaatsje Porthcawl. Je kunt er (aan de baan!) goedkoop slapen in The Dormy van de Royal Porthcawl Golf Club waar zes eenpersoonskamers zijn en drie tweepersoons. Voor respectievelijk 50 en 45 pond per nacht per persoon. Wat duurder is het Fairways Hotel, aan de boulevard.

Lees meer over

Reizen