tiger woods arrestatie

Video aanhouding Tiger online, toedracht nog raadsel

1 juni 2017 Redactie GOLF.NL
De politie in Florida heeft beelden vrijgegeven van de arrestatie van Tiger Woods. De 'dashcam video' verschaft geen helderheid over wat er met Woods aan de hand was maar bevestigt dat hij er slecht aan toe was toen hij aangehouden werd.

De beelden van een dashboardcamera zijn vannacht vrijgegeven. De beelden van het Jupiter Police Department (video onder) zijn eerst gepubliceerd door grote persbureaus en verspreiden zich razendsnel op social media.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


Het wekt misschien verbazing dat deze beelden worden vrijgegeven maar dat is in de staat Florida normaal - net zoals het politierapport openbaar is gemaakt. En voor een bekendheid als Tiger Woods wordt geen uitzondering gemaakt.

Tiger Woods werd zoals eerder bericht op maandag in Florida aangehouden voor rijden onder invloed, zijn auto vertoonde kleine schade en had twee lekke banden, maar uit het poilitierapport dat later op maandag verscheen bleek dat hij geen alcohol had gedronken. Woods heeft in een verklaring gezegd dat zijn toestand te maken had met 'een onverwachte reactie op voorgeschreven medicijnen.' Hij moet op 5 juli voorkomen in Palm Beach County.

Wat er precies is gebeurd blijft een raadsel en de videobeelden van zijn aanhouding werpen daar geen nieuw licht op. Ze bevestigen wat we al wisten uit het politierapport: Woods voldeed niet aan tests om te achterhalen of hij onder invloed is, hij kon niet recht lopen, wankelde en praatte moeilijk. 

De aanhouding van Tiger Woods roept nog steeds even veel vragen op. Het is triest nieuws voor Woods en de golfwereld want het incident kan grote gevolgen hebben voor een mogelijke comeback van de beste golfer van de afgelopen decennia. De 41-jarige Woods liet juist een kleine week voor zijn aanhouding weten dat een vierde rugoperatie zeer geslaagd is verlopen en dat hij hoopt snel terug te keren op het hoogste niveau (lees hier meer).

Het is voor Woods en de golfwereld te hopen dat hij inderdaad een onverwachte lichamelijke reactie kreeg op medicijnen die hij gebruikt. In dat geval zal het incident weer langzaam vergeten worden en zal de aandacht zich richten op de terugkeer van Woods op de PGA Tour. 

Mogelijk is er meer aan de hand, net zoals bij de eerste berichten dat Woods vreemdging, wat eindigde in een groot schandaal. Als er meer aan de hand is, dan is te hopen dat Woods snel zijn nieuwe problemen overwint. Maar wat er ook gebeurd is, alle publiciteit rondom de aanhouding is slecht nieuws voor Woods bij zijn poging om een zoveelste comeback te maken. 

}