Nog meer Epic van Callaway

1 juni 2017 Redactie GOLF.NL
Wat doe je als je de meest populaire driver op de markt hebt? Je borduurt verder op het succes. Echt verrassend is het dan ook niet dat Callaway na de succesvolle Epic driver met Epic Irons en een Epic hybride komt.

Epic Irons

Het door Callaway ontwikkelde Exo-Cage ontwerp, dat we kennen van de fairwaywoods en drivers, wordt met de Epic Irons voor het eerst toegepast in een lijn ijzers. Deze lichtgewicht constructie verbindt de zool met de topline en, net als bij de Epic driver, zorgt deze stijvere constructie voor meer flexibiliteit in het clubblad. Dat leidt weer tot meer balsnelheid en afstand.

Epic Pro Irons

Naast de Epic Irons lanceert Callaway ook een lijn voor de betere speler: de Epic Pro Irons. Opvallend is dat deze – met een kleiner clubhoofd en een dunnere topline – ook vergevingsgezinder zijn dan je normaal zou mogen verwachten van een ‘players’ iron, een ijzer voor de betere speler.

Callaway gebruikte eerder al Face Cups in zijn game-improvement irons en metal woods, maar deed dat nog nooit in players irons. Met de Epic Pro ijzers komt daar nu verandering in. Een interessante stap en volgens Callaway zorgt het design van de Epic Pro Irons (voor de betere speler) vergeleken met de in 2016 gelanceerde Apex Irons (voor de speler die wat extra hulp nodig heeft) voor een halve mijl extra balsnelheid. Met meer offset, een wijdere zool en een groter clubblad vliegen de Epic ijzers zelfs een halve club verder dan de Apex ijzers.

Een van de grootste innovaties in zowel de Epic als Epic Pro ijzers is Metal Injection Molding (MIM). Met poeder van wolfraam is elk ijzer zo op gewicht gebracht dat deze het beste presteert. Zo’n dertig procent van het gewicht van het clubhoofd komt van dit poeder en de samenstelling varieert per ijzer. Zo zorgt een lager zwaartepunt in de lange ijzers voor een hogere balvlucht en is het zwaartepunt bij de korte ijzers iets naar boven geplaatst voor meer spin en controle.

Epic Hybrid

Om het feest compleet te maken lanceert Callaway ook een hybride voor spelers van elk niveau: de Epic Hybrid. En ook deze clubs hebben een kroon van triaxial carbon fiber en Face Cup-technologie voor het creëren van vergevingsgezindheid en afstand. Die technologie zorgt ervoor dat je bij een slecht geraakte bal niet al te veel snelheid verliest, met name bij ballen die je te laag op het blad raakt. Naast Callaway is PXG het enige andere merk dat ook een carbon fiber kroon in hun hyrbides gebruikt en gezien het prijskaartje is het duidelijk dat Callaway met Epic zich richting het hogere segment beweegt. Kleinere merken als PXG en Miura doen dit al langer, maar onder de mainstream merken is Callaway de eerste die ook heil ziet in premium producten.

De Epic Hybrid (18, 20, 23 en 26 graden loft) en Epic Irons zijn vanaf 16 juni te koop.

€ 2.199 (7 ijzers)
€ 329 (hybrides)

www.callawaygolf.com

Lees meer over

Equipment