Joost Luiten
Joost Luiten
Beeld: Golfsupport.nl

Luiten mist de cut in Duitsland

29 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft zaterdagochtend vroeg de cut gemist in het Porsche European Open.

Joost Luiten moest zaterdagochtend nog twee holes spelen van zijn tweede ronde. Regen op vrijdag had voor vertraging gezorgd.

De Nederlander moest met +1 na 34 holes op zijn minst birdie-birdie eindigen om kans te maken om de cut te halen. Hij maakte bogey op de par-3 17de en birdie op de par-5 18de van de Green Eagle Golf Club bij Hamburg.

Luiten maakte vrijdag op hole vier van zijn tweede ronde een 7. 'Triple bogeys helpen niet', zei de Bleiswijker over zijn tweede ronde. 'Dat was een afzwaaier met de driver en de bal was kwijt! Daarna heb ik ok gespeeld maar ik ben pas te laat birdies gaan maken' (op 15 en 16).

'Ik moest dus vanmorgen birdie-birdie eindigen na de onderbreking gisteravond, maar ik maakte een drie-putt van 5 meter op hole 17 en dat zorgde ervoor dat dat niet lukte! Wel birdie op 18 van 4 meter, maar dat mocht niet baten.'

Met 72-73 (+1) is Luiten er niet meer bij in ronde drie en vier van het Porsche European Open. De cut kwam te liggen op -1. Het is de tweede keer dit seizoen dat de Nederlander de cut mist.

De Engelsman Ashley Chesters is de leider na 36 holes. Met -9 heeft hij een slag voorsprong op de eerste concurrenten. Alexander Levy is gedeeld vierde en Chalr Schwartzel gedeeld negende.  

Leaderboard.

Marcel Siem maakte op dag drie een hole-in-one en won een auto (beelden van Ziggo):

Loading the player...

Patrick Reed, gedeeld 19de na 36 holes, maakte albatros op 18:

Beelden dag 1 van Ziggo:

Loading the player...

Challenge Tour

Van de vijf Nederlanders in de Swedish Challenge heeft alleen Wil Besseling de cut gehaald. Hij is na dag twee gedeeld 26ste.

Leaderboard.

}