Beat the pro

Jeugdspeler Duncan van Essen wint plaats in Beat the Pro

28 juli 2017
Jeugdspeler Duncan van Essen heeft een plaats veroverd in Beat the Pro bij het KLM Open van 2017.

Bij het US Kids Tour Championship op zaterdag 22 juli op Naarderbos mocht de organisatie Dutch Kids Golf de eerste van twee wildcards voor Beat The Pro weggeven. De plaatsen zijn beschikbaar gesteld door KLM Open-organisator TIG Sports. Rob van den Berg, sales manager van TIG Sports: 'De initiatieven van Dutch Kids Golf zijn goed voor de ontwikkeling van de golfsport in Nederland. Wij denken graag mee en helpen waar mogelijk.'

Dat de twee wildcards tot de verbeelding spreken bij de golfjeugd werd duidelijk op Naarderbos: ruim 55 spelers deden een poging om de eerste wildcard te bemachtigen. Een uitdagende challenge vanaf het terras van het clubhuis naar de putting green 120 meter verderop moest uitwijzen wie de eerste wildcard mee naar huis mocht nemen. Duncan van Essen wist de bal op anderhalve meter van de pin te leggen.

Beat The Pro wordt dit jaar weer gehouden op hole 14 van The Dutch, ditmaal op drie dagen van het KLM Open (lees hier meer).

Bij het US Kids Tour Championship won Tijn Trentelman in de categorie 'boys 10', maar pas na vijf holes in een play-off. De dagprijs leverde hem ook het overall championship in zijn categorie op. Bij de boys van 15 tot 18 jaar moesten Emilio Meijer en Lucas van Duijvenbode in een play-off bepalen wie er met de gouden medaille naar huis mocht. Emilio won de play-off op de eerste hole.

Er deden 65 kinderen mee op Naarderbos en GooiTV maakte een reportage (zie de video hieronder, vanaf minuut 16:00). 

Vanaf 3 september gaan de US Kids-wedstrijden door. De Fall Series bestaat uit acht wedstrijden op verschillende banen in heel Nederland en een finale op Texel, waarbij op de zaterdag een familiewedstrijd wordt gespeeld. Inschrijven kan op dutchkidsgolf.nl/evenementen. Kijk ook op facebook.com/dutchkidsgolf.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.


en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}