Monique Kalkman in Hall of Fame

27 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Monique Kalkman-van den Bosch is een prachtige eer ten beurt gevallen. Als rolstoeltennisster is ze opgenomen in de Hall of Fame. De 52-jarige Brabantse, die op jonge leeftijd kanker kreeg met een dwarslaesie als gevolg, maakt tegenwoordig deel uit van de NGF-selectie voor golfers met een fysieke beperking.

Monique Kalkman-Van den Bosch was voor ze ging golfen heel succesvol in tafeltennis en tennis. Ze werd paralympisch en tweemaal wereldkampioene tafeltennis en daarna drie keer paralympisch en vier keer wereldkampioene rolstoeltennis. 

In 2009 begon ze met golf en ook dat gaat haar geweldig goed af. Kalkman-Van den Bosch maakt deel uit van de NGF-selectie voor golfers met een fysieke beperking. 

Naast de Nederlandse werden ook de Amerikaan Andy Roddick en de Belgische Kim Clijsters opgenomen in de tennis Hall of Fame. Bekijk hier de 'induction speech' van Kalkman-Van den Bosch.

 


Met haar Going4Golf Foundation stimuleert Kalkman-Van den Bosch golfparticipatie door middel van clinics en demonstraties voor kinderen en volwassenen met een fysieke en/of mentale beperking met als doel de gezondheid, het zelfvertrouwen en zelfredzaamheid als ook het sociale netwerk te verbeteren en dus de levenskwaliteit te bevorderen.