Jordan Spieth en caddie Michael Greller omhelzen elkaar op de 18de green van Royal Birkdale.
Beeld: Golfsupport.nl

In de tas van The Open-kampioen Jordan Spieth

26 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Jordan Spieth is sinds zondag een stap dichterbij de 'career grand slam' gekomen. De 23-jarige Amerikaan won op imponerende en dramatische wijze The Open Championship en heeft alleen nog het PGA Championship nodig om geschiedenis te schrijven. Welke clubs had de drievoudig majorwinnaar afgelopen zondag in de tas?
De enige aanpassing aan de equipment in zijn tas die Spieth deed voor Royal Birkdale was het vervangen van zijn Titleist 816H2 Hybride voor een ijzer-3. 

De tas van Spieth

Driver:

• Titleist 915D2 (9.5 graden), Aldila NV 2KXV Blue 70 X shaft

Houten 3:

• Titleist 915F (15 graden), Graphite Design Tour AD DI-7 X shaft

IJzers:

• Titleist 718 T-MB prototype (3), Graphite Design Tour AD DI 105 X shaft

• Titleist 716 T-MB (4), True Temper Project X 6.5 shaft

• 716 AP2 (5-9), True Temper Project X 6.5 shafts

Wedges:

• Titleist Vokey Design SM6 Raw (46, 52, 56, 60 degrees), Project X 6.0 shafts

Putter:

• Scotty Cameron  Newport 009

Bal:

• Titleist Pro V1x

Spieth de ballstriker

Vaak wordt vergeten dat Jordan Spieth naast een uitstekende putter ook een hele goede ballstriker is. De statistieken bewijzen dit, want de Amerikaan staat namelijk met een percentage van 70,58% tweede (achter Kyle Stanley) in de categorie 'greens in regulation' én hij leidt de categorie 'strokes gained: approach the green'. (Klik hier voor een uitleg van 'Strokes Gained'.)

Caddie belangrijk

Wie de tas met equipment droeg bleek ook niet onbelangrijk afgelopen zondag op Royal Birkdale. De wederopstanding na de miraculeuze bogey op de par-5 13de was ongekend en had alles te maken met caddie Michael Greller, die Spieth eraan herinnerde dat hij groots is. 

Greller wees Spieth op een foto die op 4 juli was gemaakt op Cabo San Lucas. Op de foto staat Spieth samen met een aantal sportlegendes (o.a. Michael Jordan, Michael Phelps). In de persconferentie afgelopen zondag zei Spieth over dat moment: 'Hij (Greller) zei: "Weet je nog met welke groep je op de foto stond in Cabo vorige week? Jij hoort in die groep." We liepen de tee van de zevende af en hij riep me terug. Hij zei: "Je bent van hetzelfde caliber als die atleten. Maar je moet het nu gaan geloven, want je bent in een geweldige positie om dit toernooi te winnen. Dit is een nieuw toernooi. We beginnen weer opnieuw vanaf nu.'

De foto die caddie Michael Greller gebruikte om Jordan Spieth weer bij de les te krijgen (klik op het pijltje naar rechts om bij de vierde foto te komen):


De enige aanpassing die Spieth deed voor Royal Birkdale was het vervangen van zijn Titleist 816H2 Hybride voor een ijzer-3. 

Lees meer over

Equipment