Joost inspireert kids bij eigen Joost Luiten Classic

26 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten zelf geeft zondag 20 augustus het startsein voor de eerste editie van de Joost Luiten Classic in Rotterdam. ‘Dit is van de manieren om mijn passie voor golf over te brengen op kinderen.’

Het grootste mini-golftoernooi voor kinderen van 4 tot 12 jaar - dat bestaat uit clinics en een wedstrijd - wordt georganiseerd door de Stichting Rotterdamse Sporticonen in samenwerking met Golfcenter Seve Rotterdam en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF). Deelname aan deze dag is gratis om zo veel mogelijk Rotterdamse kinderen de kans te bieden om golf en gezond sporten te combineren. 

De dag is bedoeld zowel voor kinderen die geen ervaring met golf hebben als voor jonge golfers. Opgeven kan via joostluitenclassic.nl. Daar is ook meer informatie over de dag te vinden. Voor de betere jeugdgolfers (handicap van 18 of lager) is er zelfs de kans om een plek in Beat the Pro op het KLM Open te winnen.  

Voor Luiten is de locatie van het evenement vertrouwd. Op Golfcenter Seve Rotterdam heeft hij zijn eigen trainingslocatie. Luiten is zelf een van de initiatiefnemers van de dag. ‘Ik vind het enorm belangrijk om mijn passie voor golf over te dragen op kinderen. Met deze opzet kan dat in een ongedwongen sfeer in mijn eigen stad Rotterdam. Ik hoop dat er veel kinderen op afkomen.’

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie ondersteunt het evenement. ‘Rotterdamse Sporticonen en Golfcenter Seve bieden kids middels de clinics een eerste kennismaking met golf én gunnen hen de kans om met Joost te spelen. Deze opzet sluit naadloos aan bij de filosofie van RAAK!, het programma van de NGF om kinderen te bereiken. Daarom steunen wij dit initiatief van harte”, aldus directeur Jeroen Stevens (NGF).