Succesvolle Beat the Pro nu 3 dagen in KLM Open

18 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Het succesvolle Beat the Pro in het KLM Open krijgt er dit jaar een derde dag bij. Dat betekent meer kans op deelname voor de amateurs, die het aandurven om op één hole de tourspelers uit te dagen. Via GOLF.NL kun je een plek winnen!

Het KLM Open had vorig jaar de zelf bedachte ‘primeur’ op de European Tour: Beat the Pro. Amateurs mochten tijdens het toernooi op hole 14 (par-3) tegelijk met de tourspelers één bal slaan. Lag die bal dichter bij de vlag dan die van de tourspelers, dan won de amateur een KLM-vliegticket.

Beat the Pro werd een hit. Hole 14 was omgebouwd tot een mini-stadion, dat op zaterdag helemaal vol zat met toeschouwers die dit spektakel wilden aanschouwen.  Dit jaar wordt het stadion nog meer uitgebouwd.

De European Tour wilde Beat the Pro vooralsnog alleen op donderdag en zaterdag laten plaatsvinden, de dagen waarop er geen ‘beslissing’ viel in het toernooi. Maar vanwege het doorslaande succes vorig jaar stemt de European Tour er nu mee in om Beat the Pro ook op vrijdag te houden. Daardoor kunnen dit jaar nog meer mensen meedoen aan Beat the Pro. ‘Na ruggespraak met de Tourspelers bleek het enthousiasme voor dit idee groot. De spelers vinden het allesbehalve hinderlijk dat op één hole een amateur komt meespelen, ook niet op de dag dat elke slag voor de cut telt. Sterker nog: ze vinden het heel leuk’, aldus promotor TIG Sports. 

Binnenkort maken GOLF.NL en klmopen.nl bekend hoe je je kunt kwalificeren voor Beat the Pro, maar zeker is dat GOLF.NL ook enkele wildcards mag weggeven.

}