Toernooidirecteur Daan Sloter over het KLM Open 2017.

Lee Westwood gestrikt voor het KLM Open

7 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Titelverdediger Joost Luiten kan zijn borst natmaken in het KLM Open. Onder anderen Lee Westwood wordt van 14 tot en met 17 september een van zijn uitdagers op The Dutch in Spijk.

Westwood speelde voor het laatst in 2011 mee in het KLM Open, maar zijn beste herinnering aan het toernooi in Nederland is uiteraard zijn overwinning in 1999.  Westwood was toen 26 jaar.

Vandaag werden door toernooidirecteur Daan Slooter nog meer namen bekendgemaakt. Naast Westwood zullen ook Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger naar Nederland komen. Het viertal maakt deel uit van de top-70 van de wereldranglijst. Wood staat zelfs in de top-30 (29).

Westwood, Sullivan en Wood speelden vorig jaar nog voor Europa mee in de Ryder Cup. Wiesberger werd in het laatste KLM Open tweede achter Luiten. Dat toernooi had in Beat The Pro een meer dan geslaagde wereldprimeur: amateurs die in het toernooi zich op één hole konden meten met de tourspelers. Het zal dan ook niemand verbazen dat Beat the Pro straks in het KLM Open terugkeert. De inmiddels ‘vermaarde’ hole 14 op The Dutch krijgt een nog meer imponerende stadionlook. Dit jaar wordt de hele hole omgeven door tribunes en hospitalitylounges. De eerste plekken voor amateurs zijn deze week bij de ING Private Banking Golfweek te verdienen.

Traditioneel wordt het KLM Open voorafgegaan door een Charity Challenge voor het goede doel. Dat zijn er dit jaar twee: de Linda Foundation en het Fonds Gehandicapten. Beide stellen een team met bekende Nederlanders samen, die in een Charity Battle uitkomen. Deze wedstrijd zal volgens een soort Ryder Cup-format worden gespeeld. Het winnende team mag een jaar later weer aantreden in de Charity Battle.

Ziggo sponsor

Ziggo heeft zich als sponsor verbonden aan het KLM Open. Sportzender Ziggo Sport zendt alle belangrijke golfwedstrijden van de European Tour en de Amerikaanse PGA Tour en alle majors uit. Ook het KLM Open is alle vier dagen live te zien bij Ziggo Sport. Ook ondersteunt de nieuwe sponsor Ziggo Sport KLM Open Radio, dat live verslag doet van vanaf The Dutch.

Tickets

Tickets voor het KLM Open zijn nu te koop op klmopen.nl. De tarieven zijn ongewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Ook dit jaar krijgt iedereen die online een ticket koopt een Ziggo Sport KLM Open Radio cadeau.