Ryder Cup

Golf en geld: wat kost een kaartje voor de Ryder Cup?

5 juli 2017
Volgend jaar wordt de Ryder Cup gespeeld in Frankrijk. Hoe maak je kans op tickets en wat kosten ze?

Om kans te maken op kaartjes voor de Ryder Cup 2018 (om kans te maken om ze te kunnen kopen) moet je een 'Ryder Cup Ticket Account' openen op de officiële website. De registratie voor tickets is eind maart begonnen en men kan zich inschrijven tot 1 september 2017. 

Begin september krijg je een mail met het verzoek om meer gegevens te verschaffen. Je moet om veiligheidsredenen ook online een pasfoto aanleveren van jezelf en van anderen voor wie je een kaartje koopt.

Eind september van dit jaar (de precieze datum wordt later bekendgemaakt) begint dan de kaartverkoop voor alle geregistreerde golfers. Maar een account garandeert nog niet dat je kaartjes kunt kopen, want bij elke Ryder Cup is de vraag naar tickets groter dan het aanbod ...

Bij sommige Ryder Cups (bijvoorbeeld die van 2016) zijn kaartjes via een loterij verdeeld over iedereen die zich aangemeld had, maar bij de Ryder Cup van 2018 geldt een ander principe: de verkoop eind september geschiedt op basis van het principe 'first come, first served'. Dus wie een account heeft en eind september als eerste een kaartje koopt, die krijgt het eerste een kaartje.

Wil je nog kans maken op een kaartje, maak dan nu een account aan op rydercup.com/tickets. Dat is binnen een minuut gedaan. Lees ook de pagina met veel gestelde vragen over tickets.

De prijzen

Bekijk hieronder de prijzen voor volwassenen (17 jaar en ouder). Duur of niet duur? Daarover kun je twisten. De Ryder Cup bijwonen is een onvergetelijke ervaring en voor veel golfliefhebbers heel veel euro's waard.

  • Dinsdag (oefendag) € 45
  • Woensdag (oefendag) € 45
  • Donderdag (oefendag) (inclusief bijwonen concert) € 120
  • Vrijdag € 150
  • Zaterdag € 160
  • Zondag €175
  • Passepartout (dinsdag t/m zondag) € 695 

Ter vergelijking: een kaartje voor de zondag van de Ryder Cup 2016 op Hazeltine in de VS kostte $130, een kaartje voor de zondag van het US Open 2017 kostte $125 en een kaartje voor de zondag van het Brits Open 2017 kost £75. 

Voor bedrijven zijn er Ryder Cup hospitality packages. Meer informatie over deze pakketten vind je op rydercup.com/hospitality.

Data

De 42ste editie van het duel tussen de beste golfers van Europa en Amerika wordt gespeeld van 28 tot en met 30 september 2018. De Ryder Cup wordt gehouden op Le Golf National, de baan die vorige week nog het Frans Open huisvestte. 

Reacties

Reacties? Bericht ons via redactie@golf.nl@Golfnl of Facebook

}