Joost Luiten op de slotdag van het Frans Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Teleurstellend slot Luiten, zege voor Fleetwood

2 juli 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten heeft op de laatste dag van het HNA Open de France zijn positie in de top-20 niet weten te behouden. Met een 75 (+4) zakte de Nederlander naar de 32ste plaats. De grote beker ging naar Tommy Fleetwood, die met een bogeyvrije 66 (-5) Peter Uihlein een slag voor bleef.

Joost Luiten maakte op de laatste dag op de Albatros Course van Le Golf National geen enkele birdie. De Nederlander noteerde twee bogeys en eindigde met een dubbel bogey op de lastige par-4 18de van de baan bij Parijs. De 75 (+4) leverde hem uiteindelijk een totaal op van +1 en een gedeeld 32ste plaats in het eindklassement.

'Goed ziek van'

'Als je geen birdies maakt ga je nooit hoog eindigen', reageerde Luiten (31) teleurgesteld. 'Het was gewoon niet goed vandaag en ik ben er goed ziek van dat ik als 32ste eindig, een resultaat waar je helemaal niks mee opschiet. Ik begin op de eerste hole met een drie-putt voor bogey. Op 2 en 3 mis ik vervolgens korte birdieputts en is het vertrouwen weg. De dubbel bogey op de laatste zorgt ervoor dat ik echt met een slecht gevoel naar huis ga. Ik heb vandaag maar twee holes last gehad van mijn schouder, dus dat is geen excuus', aldus de Nederlander die volgende week het Iers Open op zijn schema heeft staan.

Fleetwood niet te stoppen

De in topvorm verkerende Tommy Fleetwood greep met een uitstekende 66 (-5) de zege. De Engelsman won met een totaal van -12 (67-68-71-66) en ontving een cheque van iets meer dan 1 miljoen euro.

2017 was al een topjaar voor Fleetwood. De 26-jarige Engelsman werd tweede in het WGC-Mexico Championship, vierde in het US Open en vorige week nog zesde in het BMW International Open. Met de overwinning in het Frans Open komt het aantal zeges voor dit jaar op twee (Abu Dhabi en Parijs) en hij stijgt daarmee naar de eerste plaats in de Race to Dubai. 

'Om een Rolex Series toernooi te winnen is geweldig', zei Fleetwood. 'Ik speelde van begin tot eind heel goed en heb vandaag eigenlijk geen slechte bal geslagen', aldus de aanstaande vader. Een verklaring voor zijn goede spel had Fleetwood ook wel: 'Ik ben gelukkig'. Op maandag staat de sympathieke Engelsman waarschijnlijk op plaats 15 op de wereldranglijst.

Peter Uihlein werd knap tweede. De Amerikaan noteerde twee bogeys op hole 4 en 5, maar stelde daarna orde op zaken met vijf birdies voor een 68 (-3). Lorenzo-Vera, Thorbjorn Olesen en Alexander Bjork deelden de derde plaats. 

Fleetwood speelde vier keer eerder het Frans Open, maar haalde voor dit jaar nog nooit de cut in het toernooi van de Rolex Series. 

Eindstand.

Race to Dubai: Luiten is gezakt van de 37ste naar de 40ste plaats.

De winnende ronde van Tommy Fleetwood:


Fleetwood maakte op de par-3 tweede bijna een hole-in-one, bekijk de beelden van Ziggo Golf:

Loading the player...

Maarten Lafeber 13de op Challenge Tour

Met een derde opeenvolgende ronde 69 (-2) is Maarten Lafeber gedeeld 13de geworden in de SSE Scottish Hydro Challenge. Van de drie Nederlanders die de cut haalden deed de bondscoach het met een totaal van -7 na 72 holes het het beste. Reinier Saxton en Darius van Driel eindigden met -4 op de gedeeld 23ste plaats. De zege ging met -16 naar Richard McEvoy uit Engeland.

Eindstand

}