World Masters Golf Championship op 7 Schotse topbanen.

Korting op deelname toernooi 50+ in Schotland

27 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Voor amateurgolfers van 50 jaar en ouder is er een nieuw international toernooi: het World Masters Golf Championship in Schotland. Nederlandse golfers krijgen korting op het inschrijfgeld.

Het vierdaagse evenement van 18 tot en met 21 september 2017 speelt zich af op een aantal beroemde linksbanen in Schotland, met de finale op Royal Troon. Op die baan werd Henrik Stenson vorig jaar The Open Champion.

De World Masters Golf Championship biedt competitief golf op een bijzondere golfbanen in Schotland. Iedereen met een handicap die voldoet aan de leeftijdsvoorwaarde kan meedoen. Voor golfers die via een club of baan zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (alle geregistreerde golfers in Nederland) geldt een korting van £30 op de inschrijfkosten. Ga naar worldmastersgolf.com voor inschrijving en gebruik daarbij de code NGF2017.

‘We hebben de ambitie om op deze banen, die de Home of Golf vertegenwoordigen, jaarlijks de golfsport te vieren’, aldus Hamish Grey (voormalig CEO van Scottish Golf) en Andy Salmon (voormalig CEO van de Ladies’ Golf Union en adjunct-directeur van Scottish Golf).

Er wordt stableford gespeeld en er zijn prijzen voor verschillende categorieën die op handicap en leeftijd zijn samengesteld. De overall winnaar mag zich een jaar lang World Masters Golf Champion noemen. 

Deelnemers kunnen kiezen tussen banen:

Flight 1

De deelnemers spelen op Prestwick, ontworpen door Old Tom Morris, die daar ook de clubprofessional was. Prestwick was de originele thuishaven voor The Open, dat in totaal 24 keer op de linksbaan werd gespeeld. De niet minder fraaie Western Gailes is een mooie linksbaan, die meerdere malen als kwalificatie voor The Open dienst deed en ook grote amateurkampioenschappen organiseerde. Glasgow Gailes, de derde baan, heeft als links course een zelfde staat van dienst als Western Gailes.

Flight 2

Dundonald is de linksbaan van de Loch Lomond Golf Club waar de laatste twee edities van de Aberdeen Asset Management Scottish Ladies’ Open plaats vonden. Dit jaar wordt het Aberdeen Asset Management Scottish Open Championship, traditioneel de opwarmer voor The Open, op deze baan gespeeld. Kilmarnock (Barassie) is een 27-holes linksbaan. Ook hier vond menige kwalificatiestrijd voor het Brits Open plaats en diverse grote internationale amateurtoernooien. Ayr Belleisle, een parel ontworpen door James Braid, is de derde baan die hoort bij een keuze voor Flight 2.

Het deelnemersveld biedt plek aan 240 spelers; de helft plaatst zich na drie ronden voor de finaledag op Royal Troon. De deelnemers treden daarmee in de voetsporen van ‘s werelds beste golfers van de huidige generatie die vorig jaar hier nog om de Claret Jug streden. De spelers die zich niet plaatsen voor de eindronde, spelen op de vierde toernooidag op Glasgow Gailes.

Inschrijven? Ga naar worldmastersgolf.com en gebruik daarbij de code NGF2017.

}