Titleist
De nieuwe Pro V1 en Pro V1x van Titleist.
Beeld: Titleist

Nieuwe Pro V1 en Pro V1x van Titleist

25 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Het bekendste golfballenmerk ter wereld zet met de nieuwe Pro V1 en Pro V1x opnieuw de standaard als het gaat om technologie, kwaliteit, consistentie en prestatie voor spelers van elk niveau.

De nieuwe 2017 Pro V1 heeft een Next Generation 2.0 ZG Process Core die meer afstand levert dankzij lagere spin bij lange slagen, terwijl het zachte gevoel en de prestaties bij het korte spel behouden blijven. 

Nieuwe sferisch gevormde dimples - 352 om precies te zijn - zorgen volgens Titleist voor een penetrerende en nog consistentere balvlucht en maken de nieuwe Pro V1 2017 de langste Pro V1 ooit.

De zachte Urethane Elastomer bovenlaag, die tijdens het productieproces met een chemische reactie gecreëerd wordt, zorgt voor een langere houdbaarheid.  

Pro V1 of Pro V1x?

Natuurlijk zit er verschil tussen de twee modellen. De Pro V1 (drie lagen) vliegt lager met een penetrerende balvlucht en een zachter gevoel. De Pro V1x (vier lagen) vliegt hoger, voelt iets harder aan en spint meer bij ijzerslagen.

Meer dan 80.000 golfers - van alle niveaus - werden gedurende twee jaar betrokken bij tests om tot het nieuwe model te komen.

Er zijn nu al zo'n 100 tourspelers wereldwijd die het nieuwe model gebruiken. Bijvoorbeeld Jordan Spieth (Pro V1x), Adam Scott (Pro V1), Jimmy Walker (Pro V1x) en Ian Poulter (Pro V1x). 

Jordan Spieth: 'Ik gebruik de nieuwe Pro V1x sinds Australië en we wonnen direct in de eerste week. Ik merkte meteen op dat balvlucht beter was. De bal hield zijn lijn beter in de zijwind.'

De nieuwe modellen zijn vanaf vandaag (25 januari) te koop in de winkel. Een dozijn kost 59 euro.

 

 

Lees meer over

Equipment