Jeugdsportfonds ontvangt bijdrage van Golfclub Princenbosch

9 januari 2017 NGF
Op de nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari heeft Golfclub Princenbosch een cheque van € 10.000 uitgereikt aan het Jeugdsportfonds. De club uit Molenschot vierde in 2016 haar 25ste verjaardag en heeft haar jubileumjaar gebruikt om het Jeugdsportfonds Breda te ondersteunen in haar doelstelling om alle kinderen te kunnen laten sporten. De club stelt ook voor vier kinderen een kennismaking met golf ter beschikking in het komende zomerseizoen.

Vorig jaar rond deze tijd sloeg de club af voor een jaar vol activiteiten voor de leden en relaties van de golfclub. 

“Voor ieder stablefordpunt werd een dubbeltje ingelegd, van ieder verkocht jubileumboek werd € 1 in ‘de koker gedoneerd, in plaats van wijn en bonbons namen gasten voor de receptie een bijdrage mee en bij de eerste teams werd voorafgaand aan de wedstrijden een bedrag afgesproken dat ten goede zou komen aan het gezamenlijk doel; een greep uit de initiatieven die vanuit de club werden georganiseerd,” aldus Ingrid Molenaar, voorzitter van de jubileumcommissie van Golfclub Princenbosch. 

Er werd een oproep gedaan aan alle leden en commissies om bij wedstrijden, jubileumactiviteiten en onderlinge partijtjes op de vaste ochtenden iets te bedenken dat geld opbrengt voor het lokale fonds. Een virtuele barometer op de website en een barometer die werd bijgevuld met schelpenzand indiceerde de actuele opbrengst waardoor de leden weer werken geprikkeld.  

Voor ieder stablefordpunt werd een dubbeltje ingelegd

Dubbele inspanning in 2016

Bij het jaarlijkse Familiegolftoernooi van de Nederlandse Golf Federatie behoorde Golfclub Princenbosch reeds tot de drie clubs die het meeste geld inzamelde voor het Jeugdsportfonds. Samen met Golfclub Hitland en de Oosterhoutse Golfclub werd de club door ING Private Banking in het zonnetje gezet. 

In 2017 heeft de Nederlandse Golf Federatie als streven om van 90 deelnemende clubs 120 te maken, waarvan, in tegenstelling tot het afgelopen jaar toen de clubs nog een eigen initiatief konden steunen, alle clubs bijdragen aan het gezamenlijk doel.

Het Jeugdsportfonds

In Nederland groeit circa één op de acht kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdsportfonds de contributie van de sportclub. Ook in de golfsport zijn er kinderen die dankzij het Jeugdsportfonds kunnen golfen en dat worden er dankzij de opbrengst van het Familietoernooi nog veel meer. Door de samenwerking hoopt de NGF dat golf voor alle kinderen toegankelijk wordt. Via het programma RAAK! komen kinderen voor het eerst en herhaald in contact met de golfsport en met het Jeugdsportfonds wordt een drempel weggenomen om lid te worden van een golfclub.

Jeugdsportfonds Breda is zeer ontvankelijk voor het enorme bedrag:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}