Justin Thomas won eind vorig jaar ook al de CIMB Classic op de PGA Tour.
Beeld: Golfsupport.nl

Thomas wint Tournament of Champions op Hawaii

9 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Een zege is een zege, maar het ging niet vanzelf voor de 23-jarige Justin Thomas. Met een birdie op de 17de hole van Kapalua deed de longhitter echter spectaculair de deur dicht in het SBS Tournament of Champions.

Thomas had met vijf holes te gaan vijf slagen voorsprong op Hideki Matsuyama. Dat gat verdween omdat de 24-jarige Japanner een flopshot holede voor eagle op de 14de terwijl Thomas met een bal in het water een dubbel bogey maakte op de 15de. 

Op de 16de miste Matsuyama vervolgens een goede kans op birdie om zo Thomas op 17 vervolgens toe te laten slaan - met een ijzer-8 van 195 (!) meter dood bij de hole. Matsuyama noteerde bogey en finishte drie slagen achter Thomas, die met -22 zijn tweede overwinning in het seizoen - en derde in zijn carrière - behaalde.

'Ik had vandaag meer moeite dan ik had gewild', zei de winnaar. 'Maar het laat zien waar ik met mijn spel sta op dit moment. Ik had wat problemen op de baan, maar ik hield goed vol om de klus te klaren', aldus Thomas, die met deze overwinning naar de twaalfde plaats op de wereldranglijst stijgt. 

Goede vriend Jordan Spieth schoot met een 65 (-8) op de laatste dag omhoog naar de gedeeld derde plaats (met Pat Perez en Ryan Moore). 

Dustin Johnson (-15) had een slag meer nodig en eindigde op de gedeeld zesde plaats (o.a. met Patrick Reed). Jason Day steeg met een ronde 70 een plaatsje en werd 12de. De enige Europeaan in het veld - Russell Knox - eindigde met -11 op de 17de plaats. Branden Grace werd laatste (32ste) met een totaal van +1 na 72 holes.  

Hideki Matsuyama blijft de leider in de FedEx Cup. Niet zo gek als je bedenkt dat de Japanner in zijn laatste zes starts vier keer won en twee keer tweede werd. 

Leaderboard.

Videobeelden van Ziggo van dag vier:

Loading the player...

Videobeelden dag vier:

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Thomas en Spieth zijn goede vrienden:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

}