Darius van Driel
Beeld: Getty Images

Luiten én Van Driel in Dubai Desert Classic

3 januari 2017 Redactie GOLF.NL
Joost Luiten krijgt in de Omega Dubai Desert Classic gezelschap van een landgenoot. Darius van Driel heeft een wildcard gekregen voor het ijzersterk bezette toernooi.

Een wildcard in de prestigieuze Omega Dubai Desert Classic voor een Nederlandse Challenge Tour-speler als Darius van Driel, het is toch wel opvallend nieuws. Hoe dat zit? 

Toernooidirecteur Daan Slooter geeft een wildcard voor het KLM Open aan de winnaar van de MENA (Middle East & North Africa) Golf Tour, het circuit dat wordt gesteund door de Arab Golf Federation. In ruil daarvoor kon Slooter een wildcard weggeven voor de Dubai Desert Classic.

De KLM Open-toernooidirecteur koos voor Van Driel. ‘Darius heeft de laatste maanden laten zien dat hij het in zich heeft om de European Tour te halen’, aldus Slooter. ‘Zijn zesde plaats onlangs in het Australian PGA Championship was heel erg knap. Door dat resultaat staat hij nu 26ste in de Race to Dubai. Met een aantal goede prestaties in andere toernooien op de European Tour heeft hij zelfs een kans genoeg geld te verdienen om zijn Tourkaart te veroveren. Maar het is sowieso natuurlijk een geweldige ervaring voor Darius om in zo’n toptoernooi te spelen.’ 

De Dubai Desert Classic wordt begin februari gespeeld op de Emirates GC. Wereldtoppers als Rory McIlroy, Henrik Stenson en Danny Willett zullen er hun opwachting maken, net als Joost Luiten.

Website: dubaidesertclassic.com.



}