Gertjan Hilarius/Dilande Dulleman
Beeld: Ronald Speijer
Erik van Wensen/Viviane Vegter
Beeld: Ronald Speijer
Marianne van Wijnen/Jan Scholtes
Beeld: Ronald Speijer
Karlijn van Leeuwen/Martijn Meijnders
Beeld: Ronald Speijer

Vier golfliefdes, op de baan ontstaan

14 februari 2017 Redactie GOLF.NL
14 februari is Valentijnsdag, een dag om geliefden extra aandacht te geven. Er zijn veel stellen die elkaar op de golfbaan hebben ontmoet. GOLF.NL zet daarom op de dag van de liefde vier golfkoppels in de schijnwerpers.

Bekijk hierboven fotos van de golfliefdes.

Niets geen Tinder, Lexa.nl of Relatieplanet. Gewoon ouderwets verliefd worden op de golfbaan … Deze vier stellen vonden elkaar én de ultieme liefde op een tee, hole of drivingrange. Romantiek ten top.

Gertjan Hilarius, 14 juni 1986, projectleider sport en golf Hollandsche Greenkeeping Maatschappij 

Dilande Dulleman, 7 april 1982, werkt ook voor de Hollandsche Greenkeeping Maatschappij, maait onder meer sportvelden. Samen hebben ze een online webshop.

Kinderen: Jorden (3 jaar) en Vilmar (8 maanden)

Dit was een typisch geval van liefde op het eerste gezicht. Gertjan werkte als hoofdgreenkeeper  op de golfbaan in Appelscha en werkte samen met jongens en meisjes met een beperking. Een van die jongens werkte ook op een zorgboerderij waar hij honderduit vertelde over de golfbaan. Een excursie was het gevolg. De begeleidster? Dilande … Ze zijn nooit meer bij elkaar weggeweest. Het huwelijksaanzoek was op Ameland, de -voltrekking midden op de green van hole 5, door de burgemeester van Ooststellingwerf, een fervent golfer. Ze zijn inmiddels zes jaar getrouwd en hebben twee zonen.

Erik van Wensen, 8 sept 1970, neuroloog

Viviane Vegter, 20 juli 1971, projectmanager marketing

Kinderen: Wouter (13), Thomas (11) en Maaike (9)

Een ontmoeting in een busje op weg naar het Nederlands Studenten Kampioenschap resulteerde uiteindelijk in een actief golfgezin met talloze rondes op De Purmer, Toxandria, De Rosendaelsche en de Veluwse. Na het eerste ‘spannende’ weekend tijdens de NSK duurde het nog een jaar voordat het aan was. “We zijn beiden niet het type dat snel actie onderneemt.” Het kwam er gelukkig toch van. Op hole 13 van Toxandria wisselde Erik na het uitholen snel de bal om en vond Viviane de verlovingsring. De volmondige ja werd gevierd met een lunch die Erik in de buurt in een kist begraven had. Ze trouwden in 2011 in het clubhuis van de Koninklijke Haagsche.

Marianne van Wijnen, 20 augustus 1953

Jan Scholtes, 2 juni 1946, beiden met pensioen

Het kostte haar een gebroken kaak maar ze had het er voor over. Op de green van hole 15 van Zeegersloot zag Marianne in de verte de leuke man die ze eerder had ontmoet bij een soort inloop. Ze was totaal afgeleid en zag niet dat haar flightgenoot nogal hard met de putter rondzwaaide ... Jan had ondertussen niets door maar ontmoette Marianne een week later, en een golfafspraak was gemaakt. De basis voor een mooie relatie die na dertien jaar in 2013 bezegeld werd met een huwelijk. Daarin daagden ze elkaar onder meer uit met een wedstrijd wie de laagste handicap zou kunnen halen. Die weddenschap heeft Marianne gewonnen …

Karlijn van Leeuwen, 15 januari 1984, kinderfysiotherapeut

Martijn Meijnders, 21 januari 1987, accountmanager

Kinderen: Tibbe (2,5 jaar) en Mees (1 jaar)

Een vriendin van Karlijn spotte Martijn op de drivingrange van Het Rijk van Nijmegen; ze waren nog op zoek naar lage handicapper voor het team in NSGV Student Open in Assen. Op het toernooi raakten de twee aan de praat, het hele weekend lag voor hen om elkaar beter te leren kennen. Karlijn vond hem maar een wijsneus toen hij tijdens een paar oefenslagen op de drivingrange zei dat haar swing korter moest …  Toch volgden dates en ze zagen elkaar vaak op de club. De vonk sloeg definitief over tijdens de (verloren) finale van het WK voetbal in 2010, Nederland-Spanje. Inmiddels wonen ze vijf jaar samen, hebben ze twee zonen die ook al geregeld op de baan te vinden zijn, met een trotse opa erbij.

Dit artikel is eerder verschenen in het magazine GOLF.NL van september 2016.

}