Dag 2: stormschade op de Emirates Golf Club in Dubai
Dag 2: het ontwaken van de skyscrapers
Dag 2: het werd een stormachtige dag
Dag 1: Vrijwilliger Jeanine met de grote beker
Dag 1: een selfie met de leider na dag één, Sergio Garcia
Dag 1: Joost Luiten met coach Phil Allen en caddie Michael na de ronde
Dag 1: hospitality tenten
Dag 1: morgen tot en met zondag on duty
Dag 1: een close-up van de grote beker
Dag 1: drinken en eten voor het publiek

Operation Desert Storm voor vrijwilliger Jeanine

3 februari 2017 Redactie GOLF.NL
De Nederlandse Jeanine van Greunsven is volunteer bij topsport events, onder meer bij golf, haar favoriete sport. Ze was bijvoorbeeld vrijwilliger bij de Solheim Cup en deze week is ze aan het werk op de Dubai Desert Classic, waar Joost Luiten, Darius van Driel in actie komen.

Jeanine houdt een blog bij over 'haar uit de hand gelopen hobby als volunteer, naast haar werk in haar eigen bedrijf op het gebied van healthy living in de breedste zin van het woord'. Foto's zijn hierboven geplaatst.

Deel 2: vrijdag, Operation Desert Storm

Mijn eerste dag begon erg vroeg, meldtijd 7.45 uur.  Als walking marshal van de flight Thorbjorn Olesen-Chris Wood-Bernd Wiesberger begon ik om 8.15. Dus dat betekende om 5.45 op om met public transport, de metro, te reizen naar de golfclub. 

Alleen was ik even vergeten dat de vrijdag in Dubai een 'zondag' is. Vrije dag dus en de metro reed pas vanaf 11.00 uur in de ochtend! De extra tijd die ik ingecalculeerd had, bleek niet nodig. Per taxi belandde ik veel te vroeg op het golfterrein maar dat leverde wel een mooi plaatje op van ontwakende skyscrapers! 

Het werd een stormachtige dag en gelukkig had ik op het laatste moment mijn windjack van het BMW Open meegenomen in mijn koffer. Dat kwam van pas. Met vest en jack de baan in. Even leek het erop dat het open zou trekken, de spelers en caddies en wij deden het spelletje jasje aan, jasje uit. Maar halverwege de ronde ging het behoorlijk waaien en inderdaad, het werd een complete zandstorm!

De spelers wisselden bogeys af met een enkele birdie, maar wisten uiteindelijk - met uitzondering van Olesen - in de min te eindigen. Wel gek dat er alleen een recorder meeliep en geen carryboarder! Bij de vroege flights vinden ze het blijkbaar niet nodig om die paar toeschouwers in de morgen te informeren over de score. (Scoreborden werden alleen maar gedragen bij de laatste flights. De vroege flights met de subtop hadden geen carryboarders.)

Intussen trok de storm aan en later in de middag werd het spel stilgelegd. Even leek het erop dat het tijdelijk was, maar algauw bleek dat het spel niet meer hervat zou worden. Er waaiden zelfs enkele bomen om, die natuurlijk nauwelijks grip of wortels hebben in het zand. Dat werd te gevaarlijk voor de toeschouwers. 

Veel flights hebben nog wat holes tegoed morgen en dan is er beter weer voorspeld, dus het niet afmaken van de ronde op vrijdag kan een voordeel zijn geweest. 

Het is wel een aparte gewaarwording, dat rare weer vandaag. De expats hebben dit ook nog nooit of zelden meegemaakt. Zelfs een bouwkraan waaide om en dat was de 'talk of the day'. Bars en eetplekken op het terrein en het clubhuis deden goede zaken, want voor een islamitisch land, weten ze ‘m hier goed te raken. Heineken als biersponsor zorgde daarbij voor een Nederlands tintje.

Joost en Darius heb ik vandaag niet meer gezien; het was ook na het luwen van de storm verdacht stil op de driving range. 

De weersvoorspelling voor morgen is zonnig! We gaan het zien!

Leaderboard.

Klik hier voor deel 1 van de blog.



$2,650,000
$2,650,000
}